Arbetsförmedlingen klampar vidare i porslinsfabriken


Jag har skrivit tidigare om Arbetsförmedlingens kampanj “Gör plats”, som är ett särskilt uppdrag från regeringen att fokusera på handikappade. 

Nu klampar de vidare i sin tondövhet. 

På stortavlor har de bland annat den här bilden:

Och det kanske inte ser upprörande ut vid första anblick, framför allt inte om du inte har koll på Youtubern Therese Lindgren. För det här hennes ansikte på bilden. 

Men inte hennes kropp. 

Den tillhör nämligen en helt annan person, Natalie Chanise Eriksson, som fick ett modelljobb.

Trodde hon, tills hon upptäckte att modellandet handlade om att photoshoppas bort av Arbetsförmedlingen.

Ironin är påtaglig.

Att vår största myndighet i sitt försök att sätta fokus på diskriminering av handikappade någonstans själva diskriminerar en handikappad, eller åtminstone klappar henne på huvudet och klipper sedan bort henne i kampanjen utan att informera om det. 

Det har varit tydligt länge varför Arbetsförmedlingen måste läggas ner.

Detta är bara ett i raden av så många exempel.

Att sedan de som jobbar med kampanjen saknar hyfs har varit känt redan vid deras taffliga försök att göra en annons, som jag skrev om tidigare. 

 

Edit måndag 30 sept:

I senare FB-inlägg skrev Eriksson att hon visste att hon skulle klippas bort men att hon inte fått se bilden som överenskommet och att de har framställt hennes kropp på ett sätt som inte är naturligt för henne, att de “förstärkte” hennes CP-skada. Aftonbladet publicerade en nyhet nyss på händelsen.

 

………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till Arbetsförmedlingen klampar vidare i porslinsfabriken

  1. Det behöver inte vara Arbetsförmedlingen som gjort fel. Jag gissar att de köpt in en reklambyrå för kampanjen, och de har i sin tur säkert köpt bilden från en fotograf. Av dessa gissar jag att det är reklambyrån som sett till att modellens huvud blivit utbytt. Sannolikt är det fotografen som gjort arbetet, men bara för att han/hon blivit ombedd (och betald) att göra det. Oavsett vem som bestämt och gjort något så är det lite illa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap