Incels och extremfeminismen


Få hade hört uttrycket “incel” för ett halvår sedan, nu publicerade Expressen nyligen ett reportage av gruppen med en namngiven person dessutom. 

De ofrivilligt sexlösa, förhållandelösa, de utanför pargemenskap. De lämnades på perrongen när resten gick vidare, in i relationer, äktenskap och familjeliv. 

Men det mest framträdande när man lyssnar på dem är hur mycket de har gemensamt med den grupp de hatar mest – extremfeminismen. 

För incels skyller nämligen sina tillkortakommanden på det andra könets framgångar och utveckling. Och de ser individer som framför allt del av kollektivet “kön”. Exakt så som feministerna ser på oss. 

Först och främst är man det man har mellan benen. Och det är där vår lojalitet därför ska förväntas vara. 

I Expressen-artikeln, och andra internationella reportage, framstår det med all önskvärd tydlighet att dessa män anser att män har rätt till något i livet bara för att de är män. De tillhör kollektivet män. Och de som intervjuas hävdar att staten premierar kvinnor ekonomiskt, att män är nettobetalare till systemet. Huruvida de har rätt i det sistnämnda vet jag inte men gissningsvis är det tvärtom då betydligt fler män sitter i fängelse, missbrukar och är arbetslösa. Vilket inte balanserar upp det faktum att kvinnor är mer hemma med barn de enstaka år man har bebisar. 

Att statliga system premierar kvinnor vad gäller bidrag är däremot hitte-på. Även män har rätt att få ersättning som ensamstående med barn om de hamnar i det läget. 

Men incels anser att för att de är män har de rätt till sex av kvinnor. En beklämmande åsikt på många plan. För ingen individ har rätt till någon annans kropp och inte rättigheter ska sitta i könet utan till individen. 

Extremfeminsterna å sin sida tycker samma sak – vi med bröst ska ha rätt till en massa saker för att män dominerat andra generationers makt och liv. Dagens män ska betala någon slags arvssynd och kollektiv skuld för vad andra män gjort och gör. Återigen detta kvävande kollektiv. 

Det råder ingen tvekan om att killar är förlorarna på flera sätt i dagens moderna liv. Där är jag enig incel-rörelsen. Det finns en skadlig uppfattning i rådande normer kring jämställdhet att fokus ska ligga på kvinnor, redan från barnsben. Mot det kämpar jag så gott jag kan, för mina pojkar ska få ta exakt samma plats som flickor i samhället alldeles oavsett hur mycket makt deras morfars fars generation hade. 

Killar halkar efter i skolan, fler kvinnor än män är högutbildade och kvinnor tjänar mer pengar än någonsin tidigare. En kvinna vill ha en jämbördig partner så outbildade killars äktenskapsmarknad har krympt. Dagens invandring är väldigt stor övervikt till unga män. Vi har ett accelererande mansöverskott som vi borde adressera mycket hårdare. 

Den rådande statsfeminismen likväl som migrationen har medfört en rad olika problem, stora problem vi måste ta tag i. 

Men varje kille som betraktar sig själv som incel är inte det för att någon annan är att skylla.

De har inte rätt till något bara för att de är killar. Utan vill de någonstans i livet får de förlita sig på egna förmågor. Inte kräva rättigheter för att de tillhör ett könskollektiv. 

Samma gäller för kvinnor. 

Förändra dig eller dö, som en berömd före detta statsminister sagt. 

……….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

 

6 kommentarer till Incels och extremfeminismen

 1. “Förändra dig eller dö, …” (F. Reinfeldt)

  Ja, ett livsfarligt uttalande om det görs alltför generaliserande, men inte särskilt förvånande i det fallet.

  Det är hur förändring sker som är det väsentliga. Trots allt borde det finnas mer som förenar män och kvinnor än som skiljer dem åt.

 2. (Vita) män är dagens förtryckta, som kollektiv betraktat, och det är ju som kollektiv vi betraktas av det rådande etablissemanget. Det är sedan individer som drabbas. Jag känner ingen man som kräver särskilda rättigheter, däremot lika sådana. Det får man inte idag. En gissning för att exemplifiera utfallsorättvisor, som måste betraktas som systematisk diskriminering: hur många debuterande författare som är icke-kändisar och över 50 år existerar under 2010-talet inom svensk skönlitteratur? Få. Sannolikt pga åldersdiskriminering. Hur många manliga sådana? Gissar på noll. Pga politisk hemvist säkert en delförklaring. Sedan återstår könet som förklaringsfaktor. Motbevisa mig gärna.

  REKRYTERING OCH LÖNESÄTTNING
  Det sägs självklart inte rakt ut, det kommer ut som en restpost när alla andra grupper ‘fått sitt’. En beslutsfattare med lönesättnings- och rekryteringsansvar vid ett större företag eller i offentlig sektor tillämpar ‘positiv’ särbehandling även utan att någon sagt åt hen att göra så, det är ett underförstått krav att se till att gynna ‘jämställdheten’. Och det är ännu lättare att göra det nu, när betygen ser ut som de gör, flickorna är ju bättre. Familjepolitiken som medvetet gynnar allt utom kärnfamiljen missgynnar alla, men också här främst killar, som är mycket mer sannolika att hamna i kriminalitet. Ensamstående mödrar fixar inte stökiga tonårssöner rent fysiskt, frånvaron av manliga (positiva) värderingar är sannolikt ännu en mycket viktig förklaring. Slutligen så finns det också systematiska skillnader i välfärdssystemen, framförallt då pensionen.

  SKOLAN, VÅR VIKTIGASTE – OCH OADRESSERADE – JÄMLIKHETSFRÅGA
  Hur gick det till? Enkelt! (njae). Men i stora drag: tre saker. 1. En icke-autoritär skola med strikta normer för ordning och reda drabbar framförallt testosteronstinna och bokstavskombinationstäta. Alltså ofta de som står för oordningen. De är till övervägande del män. 2. En skola där det är fult att tävla (åtminstone i läsämnen), tar bort det i särklass viktigaste incitamentet att lära sig, för väldigt många. Främst killar, som ju har 20 ggr mer testosteron. 3. Slutligen: tjejer snällrättas. Det finns svart på vitt i EU-undersökningar där anonymiserade standardprov jämförs med icke-anonymiserade. Skolministern har uppmärksammat detta också, men vad har man gjort åt det? Inget. Lärarna gör här som cheferna i företag/kommun; främjar jämställdheten lite på egen hand. Ofta är de skyldiga kvinnliga lärare och ännu oftare feminister. Men även den som vill vara objektiv påverkas. Tjejer skriver dessutom tydligare, så var det inte lika tydligt förr när det tragglades med handstilarna. Alla dessa moment har förändrat skolan till det sämre för i stort sett alla elever. Men långt mycket mer så för killar. Ovanpå en svårutrotad machokultur som säger att killar inte ska läsa böcker eller plugga så är detta vad som rågat måttet.

  PENSIONERNA
  På basis av beräknad återstående livslängd sätts vår pension. Det är bara det att sedan millenieskiftet (eller något tidigare) ändrades reglerna, så att man inte tar hänsyn till att män har tre år kortare livslängd i snitt. Följaktligen underskattas pensionen för män som grupp med ca 1,5 år medan kvinnornas överskattas motsvarande mycket. När LO nyligen gjorde stor affär av att skillnaden mellan låg- och högavlönade kvinnors livslängd ökade, så höll man tyst om att mäns genomsnitt alltså är 3 år kortare, men också om att samma fenomen iakttas avseende skillnaden mellan låg- och högavlönade män. De lågavlönade kvinnornas livslängd var som grupp dessutom fortfarande högre än för männens som helhet. Försök att föreställ dig hur det låtit om könet (som ju är ‘en konstruktion’) uppvisat dessa skillnader till kvinnors nackdel. Då hade vi haft räfst- och rättarting redan på 90-talet, om hur denna orättvisa måste suddas ut, med konkreta åtgärder. Och även om man i slutändan kommit fram till att det trots allt finns biologiska orsaker, så hade det funnits en livaktig diskussion kring hur denna icke desto mindre måste åtgärdas. Föreställ dig då att man istället genomfört en pensionsreform där männen ‘dragit nytta’ av kvinnornas kortare livslängd vid beräkningen av deras pension! Då hade det garanterat tagit hus i helvetet. Men som det idag ser ut, är reformen sjösatt i största tysthet och utan protester från någon.

  mvh Magnus Stenlund

 3. Hej! Du har skrivit en del om mansöverskottet pga alla ensamkommande män som kommer att få det svårt på den svenska äktenskapsmarknaden. Inga problem, dom kommer att hämta hit kvinnor från sina hemländer där dom är mycket attraktiva med anledning av att dom har svenskt uppehållstillstånd. Guldpass som turkarna kallade det när dom kom hit från Kulu och fått medborgarskap här.
  Hälsningar

 4. Fantastiskt att se att fler skriver om extremfeminism. Det är ett ord som jag började använda för ett tag sedan då människor inte förstod varför jag skrev så illa om feminism.

 5. “män är nettobetalare”. ho vet, visst finns det fler män i fängelse o på dårhus, men också bland de rikaste.

  “En kvinna vill ha en jämbördig partner”. Tja, en kvinna vill gärna ha en mer framgångsrik man; för en man gäller det att kvinnan skall vara attraktiv.

 6. Män har ju generellt högre löner och därmed betalar ju mer skatt än vad kvinnor gör.

  Att folk vill olika saker ska man ändå kunna diskutera även det inte är en rättighet. Lagar och moral är inte vetenskap.
  Att folk vill ha rätt till en annans kropp kan också vara i andra situationer som inte handlar om sex, så incel behöver inte vara unika.

  Bara för något inte är en rättighet så får man ju ändå skylla på olika saker om det finns belägg. Det har inget med lagen att göra.

  Våldtäkt är såklart fel men kvinnor har ju en fördel för det sexuella plus barnafödandet. Kvinnor kan ju få barn genom sin kropp(+sperma) det kan ju inte män.
  Därför har kvinnor en mycket större chans att få barn och bidrag för ensamstående.
  Dessutom så har man ju rätt att tycka olika saker är orättvist även om man inte har rätt till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap