Incels och extremfeminismen

Få hade hört uttrycket ”incel” för ett halvår sedan, nu publicerade Expressen nyligen ett reportage av gruppen med en namngiven person dessutom. 

De ofrivilligt sexlösa, förhållandelösa, de utanför pargemenskap. De lämnades på perrongen när resten gick vidare, in i relationer, äktenskap och familjeliv. 

Men det mest framträdande när man lyssnar på dem är hur mycket de har gemensamt med den grupp de hatar mest – extremfeminismen. 

För incels skyller nämligen sina tillkortakommanden på det andra könets framgångar och utveckling. Och de ser individer som framför allt del av kollektivet ”kön”. Exakt så som feministerna ser på oss. 

Först och främst är man det man har mellan benen. Och det är där vår lojalitet därför ska förväntas vara. 

I Expressen-artikeln, och andra internationella reportage, framstår det med all önskvärd tydlighet att dessa män anser att män har rätt till något i livet bara för att de är män. De tillhör kollektivet män. Och de som intervjuas hävdar att staten premierar kvinnor ekonomiskt, att män är nettobetalare till systemet. Huruvida de har rätt i det sistnämnda vet jag inte men gissningsvis är det tvärtom då betydligt fler män sitter i fängelse, missbrukar och är arbetslösa. Vilket inte balanserar upp det faktum att kvinnor är mer hemma med barn de enstaka år man har bebisar. 

Att statliga system premierar kvinnor vad gäller bidrag är däremot hitte-på. Även män har rätt att få ersättning som ensamstående med barn om de hamnar i det läget. 

Men incels anser att för att de är män har de rätt till sex av kvinnor. En beklämmande åsikt på många plan. För ingen individ har rätt till någon annans kropp och inte rättigheter ska sitta i könet utan till individen. 

Extremfeminsterna å sin sida tycker samma sak – vi med bröst ska ha rätt till en massa saker för att män dominerat andra generationers makt och liv. Dagens män ska betala någon slags arvssynd och kollektiv skuld för vad andra män gjort och gör. Återigen detta kvävande kollektiv. 

Det råder ingen tvekan om att killar är förlorarna på flera sätt i dagens moderna liv. Där är jag enig incel-rörelsen. Det finns en skadlig uppfattning i rådande normer kring jämställdhet att fokus ska ligga på kvinnor, redan från barnsben. Mot det kämpar jag så gott jag kan, för mina pojkar ska få ta exakt samma plats som flickor i samhället alldeles oavsett hur mycket makt deras morfars fars generation hade. 

Killar halkar efter i skolan, fler kvinnor än män är högutbildade och kvinnor tjänar mer pengar än någonsin tidigare. En kvinna vill ha en jämbördig partner så outbildade killars äktenskapsmarknad har krympt. Dagens invandring är väldigt stor övervikt till unga män. Vi har ett accelererande mansöverskott som vi borde adressera mycket hårdare. 

Den rådande statsfeminismen likväl som migrationen har medfört en rad olika problem, stora problem vi måste ta tag i. 

Men varje kille som betraktar sig själv som incel är inte det för att någon annan är att skylla.

De har inte rätt till något bara för att de är killar. Utan vill de någonstans i livet får de förlita sig på egna förmågor. Inte kräva rättigheter för att de tillhör ett könskollektiv. 

Samma gäller för kvinnor. 

Förändra dig eller dö, som en berömd före detta statsminister sagt. 

……….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!