Cirkus Klimatstrejk


Häromdagen noterade jag att Expressen gjort en sammanställning om nätverket kring Greta Thunberg och all hjälp hon fått. Men utan att hänvisa till någon av oss som var först med att skriva om det. Jag har till exempel pratat med franska Marianne, engelsk press och chilensk. 

Men Expressen låtsas som om de har hittat all information själva så jag länkar inte till artikeln, som de dessutom låst in. 


Den listan de har är dessutom halvbra gjord då de missat en hel del. Jag kommer återkomma till det i nästa inlägg men jag gjorde en egen bild på grundval av det jag vet, och några nyheter även för mig. 

Som till exempel att Janine Okeefe är en centralfigur för att fått loss spinnet kring Greta i internationell media. 

Det var hon som skapade Fridays for futures sociala medierkonton, spelade in engelska intervjuer med Greta de första dagarna som hon skickade till sin kompis Mik Aidts klimatradioprogram “Suistanible Hour”. 

Hon är även aktiv i Miljöpartiet Enskede Vantör och står som administratör där. 

 

Hon är även aktiv i Klimataktion och de har fler kopplingar till Miljöpartiet, bland annat är det med på samma aktiviteter.


Det finns många fler som är stakeholders i Cirkus Klimatstrejk men jag har listat de viktigaste. De som alla på olika sätt hjälpt henne nå den status hon idag har. Det var på inga sätt en slump, att hon bara satte sig utanför riksdagen och poff! så fick hon 1 miljon följare på Twitter. Hon har fått professionell hjälp från dag ett. 

Imponerande, av alla inblandade. 

 

Framför allt har följande personer bidragit aktivt, ideellt of course:

 • Bo Thorén, Fossilfritt Dalsland och Klimaktaktion
 • Daniel Donner, European Climate Foundation
 • Helena Iles, Iles PR
 • Mik Aidt, Suistanible Hour (radioprogram Australien)
 • Janine O’keefe, miljöpartiet Enskede Vantör
 • Luisa Neubauer, 350.org och Die Grünes ungdomsförbund
 • Ingemar Rentzhog, We don’t have time och Global Utmaning


Nedan ser ni organisationerna som är mest framträdande. Loggan som ser ut som Miljöpartiets är deras systerparti i Tyskland – Die Grünen.


Det är också bra tycker jag att Thunbergs alla hjälpare inklusive de som skriver hennes tal börjar bli ärliga med uppsåtet – att få bort tillväxt, kapitalism och marknadsekonomi. För att på politisk väg hindra tillväxt bygger på de två sistnämnda. 

I hennes korta tal, där Thunbergs teatraliska begåvning hon garanterat fått av sina skådespelande föräldrar gavs uttryck i ett med stor inlevelseförmåga levererat tal, framgick detta med all önskvärd tydlighet. 

Det handlar verkligen inte henne utan om vad alla de personer och organisationer som “hjälper till” har för egna syften. Jag tvivlar inte en sekund på att hon får väldigt mycket gratis, om man nu anser att monetär valuta är den enda valutan.

Men eftersom det inte är det utan pengar bara är en av många är egentligen ingenting hon får ideellt i den meningen att de som “hjälper” inte får något i utbyte, helt utan att Thunberg uppfattar det. 

Det är dags att media slutar vara så slappa och klappa i takt och börjar syna hela cirkusen. Inte bara huvudnumret. 

Och dags att syna vad deras krav egentligen kostar oss. Inte bara i pengar. 

……….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till Cirkus Klimatstrejk

 1. Greta ser ibland lite besvärad ut när hon skall hålla tal. Men i FN gick hon för långt, då insåg jag att hon måste ha fått professionell hjälp.
  Tror inte en 16-åring klarat av att göra det själv. Såg någon uppgift om att även prins Albert (?) av Monaco stöder denna vänsterverksamhet. Det var väl hans extrema segelbåt hon “fick låna”, med ett rejält klimatavtryck. Skall hon segla hem?
  IPCC har för mig kommit att bli “International Panic and Catastrophic Corporation”.
  Har tittat en del på swebbtv.se, vars Youtube kanal regeringen fick Google att stänga ner i början på augusti! CENSUR!
  Nils Ygeman, Isabella Lövin och Amanda Lind är de skyldiga.
  Läser dina inlägg med stort nöje!

 2. “Men eftersom det inte är det utan pengar bara är en av många är egentligen ingenting hon får ideellt i den meningen att de som “hjälper” inte får något i utbyte, helt utan att Thunberg uppfattar det.”

  Skriv om, eller kommatera, så att man har en chans att förstå vad du vill säga.

 3. Nu kommer det fram att de s.k. apatiska barnen blev tvingade att spela apatiska, av sina föräldrar. Detta förstod de flesta redan då, men rasistbeskyllningarna startade sin grovhet med detta fenomen. Men myndigheter och media dikterade vad vi skulle tro.
  Nu tror jag att det är så, med allt de försöker tvinga på oss med olika mediacirkusar, som talar mot all logik. Speciellt när barn används, som påtryckningsadjektiv. Klimatet har blivit samma, så nu har jag bestämt mig för att skita i allt de säger om det.

 4. Intressant läsning. Spåren leder till Rockefeller = En av världens rikaste familjer som blev rika på olja, men nu äger allt möjligt.
  Jepp vet att det låter knäppt och man får känsla av konspirationer nu. Men det var förövrigt denna familj som fixade tomten till FN skrapan och har varit med och startat tre hemliga klubbar.
  *Club of Romes = Anders Wijkman är vice ordförande, beskyddare är Prins Albert av Monaco som lånade ut Gretas båt
  *Trilaterala kommissionen = Där Annie Lööf deltagit
  *Bilderberggruppen = En liten klick av elit, som möts hemligt och planerar händelser som sedan bara råkar inträffa.
  PS! Christiana Figueres = FN Parisavtalets chefsarkitekt är en före detta Rockefeller 😉

  Gretas” Fridays for Future kontrolleras av stiftelsen Plant for the planet. Grundare och styrelse utgörs bland annat av Frithjof Finkbeiner, och hans son Felix. Finkbeiner är vice ordförande för Club of Romes tyska sektion.  Vice ordförande för hela Club of Rome är vår egen Anders Wijkman. Hans nära kompis som han skrivet böcker med är Johan Rockström som framställs i media som miljöforskare men är argonom (jordbruk) . Parisavtalets “chefsarkitekt” Christiana Figueres, Christiana hade innan sitt ordförandeskap för UNFCCC varit styrelsemedlem för Rockefellerorganisationen Winrock International och är medlem av Rockefeller Foundation Economic Council on Planetary Health). Hon kommer för övrigt tala på Uppsala Universitet nästa vecka. Sverige är verkligen i fokus.

  Det spännande är att man kan hitta vinnare i cirkusen hos både hos staten och kapitalet liksom hos socialister, alla med olika motiv.
  Många driver klimat larm om CO2. Politiker, Media, och aktivism är verktyget för målen:
  Sanning/överdrift/lögn, vem tjänar på att överdriva, ljuga vem förlorar?
  Krävs: Överstatlighet och minskad demokrati = Globalism
  Krävs: Socialism och förstatliga företagen för nu krävs det hårda tag…
  Krävs: S+Mp+C+V i en skön allians man behöver miljölarm för att vinna nästa val
  Krävs: Högre skatter för att finansiera allt och även till EU/FN. (8 miljarder år är bara början… som Stefan lovat)
  Krävs: Lån – dyra klimat projekt skapar lån – vinnare blir Banker som ägs av
  Teknik företag – teknikomställning (bilar och annat med miljö etc)
  Företag – miljö säljer – se all reklam nu, samt alla som får bidrag för tveksamma klimatprojekt

  Greta säger “lyssna på forskarna”…. men det är just det hon inte gör, det är en myt att alla forskare håller med IPCC alarmistiska slutsatser och prognoser. De som arbetar med IPCC:s rapporter är politiskt utvalda. De kapitel som handlar om orsakerna till globala uppvärmningen är bara en handfull av de 2500. Klimathotsskeptiska forskare har blivit utfrusna eller vill inte delta i klimatbluffen, t. ex. Lindzen, Landsea, Pielke sr., Reiter. Så IPCC visar ingenting alls om konsensus. Panelen har egentligen inte heller ett öppet vetenskapligt mandat, utan arbetar utifrån politiska direktiv som förutsätter att det pågår en farlig klimatförändring orsakad av människan. Därför intresserar man sig ej aktivt för att hitta bevis för motsatsen, eller undersöka naturliga klimatfaktorer.

  Finns massor av forskare som ej delar alla IPCC slutsatser som dessutom ofta har visat sig inte stämma med verkligheten.
  Mycket talar för att CO2 har en marginell effekt där naturliga orsaker med solens aktiva variation och återhämtning från “lilla istiden”,
  Ganska enkelt att se att dagens klimat är exempelvis likvärdigt med vikingatid och kallare än perioder på medeltiden för att förstå att det mesta verkar vara århundradets största bluff Trist att media inte vågar skriva, man undrar vad som driver Bonnier media, att SVT och Aftonbladet och andra vänsterstyrda kör klimatdrev är ju självklart, men varför håller Expressen och DN tyst ?
  Samma sak nu som under flyktig krisen, hela debatten är känslostyrd utan förnuft allt går igen och vi får betala notan med förstört välstånd som kommer stå oss dyrt.

 5. Well, the way I see it:

  Thunberg is just another puppet on a string, recruited by an army of climate activists and I wonder if she really knows what she’s doing.

  Problem is adults are often afraid of debating with children when it comes to serious subjects like our climate, so the best way was to speech like she did to the world leaders. “How dare you…!” Meaningless words they do not have an answer to. Look at your own kid when using these words…

  In my opinion Thunberg doesn’t get the point. Why appealing to elected politicians who stay for just a couple of years followed by the next ones who doesn’t give a sh*it about her.

  She should be appealing to people of her own age, telling them for a start to give up their luxury life, stop eating food flown in from all over the world, stop their needless McDonald’s and Burger King visits, stop going on all inclusive holidays in Turkey, Egypt or wherever it’s sunny and cheap. Stop asking their parents for the latest iPhones, other gadgets or clothes produced in India.
  They should go to school by bike instead of their parents bringing them. They should put away their mobile phones instead of continuously ‘talking’ on social media and start meeting and talking in real life.

  Kids have become very demanding. Why? Because we, their parents, have been living a wealthy and luxury life the past 40-50 years. Why? Because we can, because our parents did too, our neighbors do, our friends do, so why shouldn’t we (read: our kids) do the same…?

  Thunberg is right stating we should do something to protect the climate, but no-one does. In fact it’s too late. We can’t go back…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap