Jämställdhet ska fixa kriminalitet

Det finns ju ett skäl varför Folkpartiet just nu putsar Stefan Löfvens skor och det är att de är folkpartister. Och aldrig varit särskilt mycket höger eller borgerliga. De svenska folkpartister är socialliberala, inte liberala, och mycket mer ”social” än liberal. 

I Stockholm heter socialborgarrådet Jan Jönsson och är just folkpartist. 

Och precis som resten av vänstern vill han bota kriminalitet med genus. 

Jag läste underlaget till den där artikeln och utspelet via Insyn Sverige. Där hittade jag några fina formuleringar. 


Det är strukturernas fel att småbarnsmammor avrättas mitt på dagen, att ambulanshelikoptrar beskjuts med grön laser och att vi har fem våldtäkter per dag i Stockholm. Människor med snoppar. Bara de slutade att hålla med sin toxiska manskulitet skulle alla vara glada, kramas och få gratis glass. 

Nej, Folkpartiet. 

Unga kriminella kommer hindras att rekryteras in i gängen om gängen sitter i fängelse och inte längre kan springa omkring med våldskapital i förorten men också gå omkring och visa unga människor att detta är den enkla vägen till status, pengar och tjejer. 

Vanliga människor i förorter kommer få känna sig trygga i sina områden och inte få sina bilar brända eller ungdomar rånade först när gängen sitter bakom lås och bom i långa fängelsestraff. När polisen är närvarande hela tiden och skyddar strävsamma hederliga människor från hänsynslösa yrkeskriminella. 

Det här är varför Folkpartiet har en lång väg kvar innan de kan kallas borgerliga igen och ens vara tänkbara som samarbetsparti i en framtida borgerlig regering.

De är nämligen inte borgerliga. Utan helt vanlig flumvänster. 

 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!