Vänsterpartisten på Pensionsmyndigheten

Det här börjar bli en följetong. 

Det började med en helt vanlig begäran om allmän handling, något jag gör ofta i mitt jobb. Det kommer inte sluta med det överklagande till Kammarrätten jag ska skicka nästa vecka. 

Nu visar det sig att statistikchefen på Pensionsmyndigheten, Hanna Linnér, som valde att ta över en begäran till registrator dessutom som jag la i torsdags trots att den inte var ställd till statistikenheten utan till registrator, verkar ha egna motiv varför hon obstruerar. 

Hon är medlem i Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck. 

2015 satt hon i den lokala styrelsen. 


Hon var faktiskt kassör enligt verksamhetsberättelsen 2015.

Det finns flera Hanna Linnér i Sverige än en så hur vet du att det är hon, kanske ni tänker. Svaret är för att jag har hennes bild från tidningen. Av upphovsrättsskäl publicerar jag inte bilden här men klicka på länken så ser ni den i en artikel om pensioner. 

Samma person finns på Facebook och är med i Vänsterpartiet. 

Hennes pappa Rolf Linnér har suttit i kommunfullmäktige i Vaxholm under hela 1990-talet så det röda engagemanget finns tydligen i släkten. 


Hon finns även sedan 2018 på Twitter, under en tillintetsägande bio.

I mailen med mig använder hon titeln statistikchef. Det måste vara ett nytt jobb för så sent som tidigare i år hade hon i ett remissyttrande titeln analytiker. 

 

Ursäkta att jag får det svårt att tro att Hanna Linnérs obstruerande inte har något som helst att göra med att privatpersonen Linnér avskyr allt jag står för och hon visste förmodligen, då hon är politiskt aktiv, redan innan min begäran kom in vem jag var. 

Men det spelar ingen roll för Hanna Linnér kommer hur som helst i slutändan ändå att få leverera det jag beställt. Det finns nämligen inget sätt detta inte slutar så. Även om jag skulle förlora mitt överklagande. 

Det enda sättet detta kommer sluta på är att hon kommer tvingas att ta fram uppgifterna och leverera dem till mig så att jag kan opinionsbilda om dem. 

Antingen landar de i min inbox via någon annan eller att jag köper dem men jag kommer att få dem. 

Är det inte härligt att leva i en demokrati ändå?

Med den fina offentlighetsprincipen och där myndigheter granskas och avkrävs att ge medborgarna insyn. 

Det hade vi inte haft om hennes parti hade styrt Sverige enväldigt, som vi alla vet efter alla historiska exempel som finns när kommunister regerat. 

Men i dagens Sverige och demokrati är det sådana som Linnér som måste rätta sig i ledet och leverera. Till slut.

De kan obstruera och krångla men i slutändan vinner jag ändå. 

Givetvis skyddas även Linnér av den grundlagsskyddade mänskliga rättigheten yttrandefrihet och har all rätt att tycka vad hon vill men jag har å min sida rätt att som medborgare ifrågasätta om hennes obstruerande verkligen bara handlar om lagar och regler och inte om hennes privata preferenser och antipatier. 

………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!