ETC Bygg – ett utedass


Ni som följt mig ett tag vet att jag har en pågående granskning av ETC-koncernen och hans enda affärsidé – fixa skattepengar. 

Tyvärr har en rad städer gått på hans byggbluffande och gett honom markanvisning, jag antar att han säkert kan vara en bra säljare som den bidragsentreprenör han är. 

I Västerås fick han markanvisning på Öster Mälarstrand och byggstarten har gått. Per Bolund tog det symboliska första spadtaget eftersom även han har gått på säljmaskineriet. Tråkigt att en minister legitimerar ett projekt som bygger på luftslott och skattebidrag. Detta skedde i juli 2019. 

Den 21 augusti började bygget och det är planerat första inflyttning i januari 2020.

Givetvis bygger denna kalkyl på att Johan Ehrenberg maxar inbetalningen av andra människors pengar. I januari, innan han ens sökt bygglov, hade han lyckats dupera Bolagsverkets bedömare att projektet behövde 8,6 miljoner kronor i bidrag. 

Skälet att de fick pengarna var att de givetvis lusläst villkoren och sedan valt materialval för att maxa. Är det något Ehrenberg kan är det bidrag. 

 Jag utgår från att Ehrenberg i sin kalkyl även räknat med att få del av investeringsstödet för hyresrätter som regeringen med C och L återinför nu. Samt bidrag för solceller på taket (köpta av sig själv och installerade av eget bolag) och alla andra bidrag bygget kan kvala in för. 

Så hur ser det då ut på Öster Mälarstrand så här nästan en månad in i bygget?

Tja, bygget är i full gång som ni kan se.

En toalett, en skylt och stängsel är det som möter alla nyfikna besökare. 

Bilderna fick jag av en engagerad läsare som cyklade förbi och tog egna bilder på byggplatsen.

Jag använde Google Earth för att se hur andra entreprenörer som bygger just där lyckats med sina byggen. 

Många har kommit något längre än Johan Ehrenberg, som ni kan se.


Men jag önskar de hugade som tänkt flytta in i januari 2020 stort lycka till.

Det kanske blir lite luftigt men ni behöver inte oroa er för mögel i alla fall. 

……..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till ETC Bygg – ett utedass

  1. Jag har jobbat för några av Danmarks största skojare inom byggsvängen, Kay Wilhemsen och Bøje Nielsen, där båda hade sina ‘imperier “.
    Skillnaden var att dessa magnater fick byggnader på marken, de betalade top-lön och snuvade staten på skattkonfekten i parti och minut.
    Glömmer aldrig till ett ‘rejsegilde’ (taklagsfest) på ett stort bostadsbygge och Bøje kom rullande in i sin Rolls, steg ut i trätofflor och frågade om vi ville ha öl och pölser?
    Då kom en Tuborgbil och tre självgående korvmojar in genom grinden, allt ad libitum så att säga, plus varje man fick en taxacheck för hemresan.
    !980+ var det nog och heller en tvättäkta skojare än någon Svensk bidragsparasitt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap