Meningslöst daltande med kriminella


Det har varit 600 skjutningar i Sverige och 83 döda bara mellan 2017 och 2018.

Enligt en rapport från i vintras från polisforskaren Amir Rostami finns det 15 000 personer i olika grad engagerade i gängen. Det är så mycket utredningsarbete att polisen lägger grova brott som våldtäkter på hög och kan inte skydda unga från att trakasseras av kriminella eller rånas. 


Bilden nedan är tagen från Fokus, 6-12 sept 2019.

 

I samma artikel jag tog bilden från i Fokus intervjuas en av dessa otaliga organisationer genom åren som säger sig vilja arbeta mot våldet, men är en del av problemet – Förorten mot våld. 

 

De är en del av samma vänsterrörelse som i decennier använt lobbyism för att motverka polisen, nya lagar, ordningsvakter, högre straff – allt som fungerar och som vanliga förortsbor efterfrågar. Istället blir de grindvakter åt de kriminella gängen, som tycker samma sak. De är utan tvekan en del av problemet, inte lösningen. Vi har kastat pengar över förortsprojekt och organisationer som det här i decennier och våldet har bara eskalerat. 

Ett i raden av alla projekt är t ex när MUCF 2012 gav bort 30 miljoner kronor för “förortens inkludering”. 

För fler fritidsgårdar är inte lösningen. 

Alla som varit ung vet att det var de bråkigaste ungdomarna som “ägde” alla fritidsgårdar. Man har fått stänga ner dem för att polisen identifierat att de kriminella gängen använt dem som centraler för sin verksamhet. 

 

Vänsterns generallösning – mer organisering.

För dessa föreningar tillhör vänstern och opinionsbildar för deras frågor så alla politiker till vänster agerar i egen sak när de bjuder in dem och ger dem pengar – de blir ytterligare en av skattepengar opinionsbildande gren av de frågor de själva företräder. 

Förorten mot våld är inget undantag, tvärtom, de  bekräftar bara regeln. De har talat på Vänsterpartiets första maj, fått pris av Vänsterpartiet och har flera filmer på sin Facebook-sida där de röda socialistiska flaggorna vajar på scenen, eller i ilsket röd kavaj från en Socialdemokrat. 

 

Talespersonen Emma Ström intervjuades när hon blev vald och bekräftade just detta – det ska daltas med projekt och “utjämna ojämlikheter”, vilket är ett annat sätt att säga att fattiga människor har sämre moral än alla andra. Det är inte bara fel utan oförskämt. 

De fick ett pris 2018 av just Vänsterpartiet, som delades ut på Folkets Hus.

De har varit med i Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedts podcast.  På en manifestation de ordnade kallades flera riksdagspolitiker husblattar. 

Oväntat nog var det bara Feministiskt Initiativ som de tycker har en bra politik för våldet i förorterna.

Moderaternas förslag beskrev de inför valet på följande sätt:

 


Att Fokus, och andra i media ger sådana här organisationer en plattform som någon slags representanter för folk som bor i förorten är beklämmande.

De ska betraktas som vilken annan vänsterlobby-organisation som helst.

De driver en opinion att få bort polisen, inte öka straffen, och på det hela taget allt som gör det lättare för gängen att fortsätta. Istället är deras lösning (surprise) mer pengar till föreningar som de själva. 

Organisationer som Förorten mot våld är inte en del av lösningen utan en del av problemet. 

 

………………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

0 kommentarer till Meningslöst daltande med kriminella

  1. Du har rätt att identifiera sig med kriminella eller kanske har varit kriminell innebär inte att man kan bli bättre att lösa problemen snarare: dom blir en del av problemet.

  2. Hade ett kul samtal med en som är dansk och vi kom olett in på SD. Enligt honom är allt rakt av stulet från DF. Och inte nog med det. Det kommer inte att fungera för att danskarna har tagit tag i sina problem i ett mycket tidigt skede och fått bukt med gängkriminaliteten på ett helt annat sätt än här. Kan inte göra annat än ge honom medhåll.
    Och ser man till de enda ställena där man haft den här typen av problem med gängkriminalitet som liknar våra till viss del så finns det tre i väst, New York, East L.A. och Puerto Rico. De första två har misslyckats, nåja, delvist i New York medan Puerto Rico sägs ha lyckats enligt de jag pratat med. Ska man se till hur man löser problemen ska man alltså titta på hur amerikanarna gjorde med Puerto Rico i stället för att leka signalpolitiker på AB som exempelvis Jimmie Åkesson numera gör.
    Sen kan man ju även fråga sig vad tusentals nya poliser kommer att ge oss när man inte samtidigt satsar på tillräckligt många åklagare och domare. När polisen haffat bössen blir det bara att vänta in preskriptionstiden och gå fri. Sånt kallar jag bara för spel för gallerierna, inget annat.

  3. Jag är så nedrans trött på denna vänsteröra och sossepropaganda, är uppväxt med den. Kommer i håg från skolan Bl.a. samhällsundervisning, från Byggnads Ettan. Från att man gick färdigt gymnasiet så var det tvångsinskrivning i facket om man överhuvud taget skulle få sig ett jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap