Schori: Mugabe var som Mandela


Man tror inte sina ögon. Så har Zimbabwes mångåriga diktator äntligen avlidit, vid en ålder på 95 år och liket har inte ens kallnat innan en Socialdemokrat jämför honom med Nelson Mandela. Smaklösheten har inga gränser. 

“Han var vänlig men hade oturen att ha dåliga rådgivare”.

Så relativiserar man terror, förtryck och mord under fyra decennier. 

 

Men gullandet med diktatorer som Mugabe går långt tillbaka inom maktpartiet Socialdemokraterna. Både Olof Palme och Ingvar Carlsson hade nära kontakt med Mugabe. De var till och med privata vänner. 

 

Socialdemokraterna pumpade in bistånd i olika afrikanska länder (det gör vi fortfarande) som skulle se till att länderna blev socialdemokratiska paradis. Det blev dock inte så, som vi vet. 

Mellan 1980-talet och 2008 så hade svenska skattebetalare gett Mugabe 5,2 miljarder. 


Faktum är att biståndet inleddes när Mugabe hade jaktsäsong bokstavlig på oppositionella. Och det drogs inte in, de övervägde det inte ens. 

Han mördade sin egen befolkning och tortyr. 1983-82 mördandes 20 000 civila i rena massakrer, utförda av på hans order. 

Men våldet stannade givetvis inte på 1980-talet. I en artikel från 2008 rapporterades från de “tortyr-farmar” Mugabe organiserat.

En 70-årig kvinnlig överlevare beskrivs så här: 

 

Och han drev bort tusentals vita farmare, som varit de bidragit till Zimbabwes ekonomiska utveckling. Efter det har landet körts i botten för de svarta som “fick” de stulna gårdarna kunde i värsta fall ingenting alls om jordbruk, i bästa fall inte driva dem i närheten lika bra. Kunskapen försvann ju när man gjorde sig av med alla vita. 

Istället körde han landet i botten, biståndsmiljarderna gjorde noll nytta alls och han styrde landet som alla förtryckare – med våld och tortyr. 

Samtidigt såg han till att berika sig själv. 

Hans privata förmögenhet uppskattades 2017 till en miljard dollar.

 

Han fru kallades “First shopper”, för att anspela på First wife och en av hennes berömda shoppingsrundor i Europa kostade 75 000 dollar, bara i Paris. När deras dotter skulle gifta sig flög de in serveringspersonal från Singapore och sparade inte på någon utgift. Notan landade på 5 miljoner dollar. 

 

En av sönerna skrev på Instagram 2017 när han vaskade en 5 000-kronorsflaska champagne över sin diamantbeströdda klocka:

“60 000 dollar on the wrist when our daddy run the coutry ya know!”

 

Men hey, Robert Mugabe var verkligen precis som Nelson Mandela. Verkar oerhört vänlig och fin. 

Tack Pierri Schori för dina insatser.

Du är verkligen en skamfläck i svensk politisk historia. 

 

……….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

0 kommentarer till Schori: Mugabe var som Mandela

 1. Tack för den!
  Ja, Schori ja, att denna finlemmade, aristokratspelande sossediplomatfjant med begränsad acceptans inom t o m inom sossekratin aldrig fick bli vad han så högt åstundade – utrikesministerposten – är något som är allmänt känt och till glädje för många även inom Partiet
  Bland annat i Baltikum och i andra öststater vet man hur j-a diplomatiskt akterseglad han blev när kommunismen kollapsade. Där fick han inga kompisar! Snacka om att satsa på fel häst – om och om igen – med röda skygglappar på.
  Vi minns hur han med samma politiska dumhet karakteriserade Fidel Castro, denna mördare: “Han är en av de största i samtidshistorien. Någon har sagt att han är för stor för sin ö. Castro ser allt i ett mycket långt perspektiv. Han är en encyklopedist och har närmast en renässansfurstes drag.” Jo tack!
  Det är i ljuset av detta man skall se kommentaren om Mugabe. Sen kan man ju undra vilket geni på (s)tatsmedia som just ville att denna filur skulle kommentera denna lyckliga händelse. Honi soit…….

 2. Men det stämmer ju, Rebecca – Mandela var precis ett lika stort fascistsvin som Mugabe.

 3. Schori är det sämsta av det sämsta. Är han kanske inte en bland landets landsförrädare t o m?

  Mugabe lyckades dock “bättre” med att leda sitt land till kaos, än vad S hittills lyckats med Sverige. Men S jobbar hårt den vägen förståss!

 4. När Mugabe fyllde 91 år 2015 var det kalas med 20 000 deltagare, och Mugabe lät sätta upp elefant på menyn. Detta i ett land på ruinens brant. Medan resten av Afrika försöker rädda elefanten från utrotning, låter denne blodbesudlade marxistiske diktator slakta elefanter.

  //www.dr.dk/nyheder/udland/elefanter-slagtes-til-aere-mugabes-foedselsdag

  Förstå vilket vidrigt politiskt äckel och vilken bottenlöst usel människa Pierre Schori är, som jämför en samvetslös folkmördare som Mugabe med Nelson Mandela. Det uttalandet befläckar Sverige ute i världen och misskrediterar vårt land bland andra demokratier.

  Pierre Schori är en stor skam för Sverige och en motbjudande belastning för vårt lands umgänge med andra demokratiska stater.

 5. Pierre Schori har en suverän förmåga att förminska betydelsen av demokrati och mänskliga rättigheter. Diktatoriska envåldshärskare i det marxist-leninistiska lägret; Mengistu, Castro och Mugabe utsäktas av den oändligt förstående socialisten och antidemokraten Pierre Schori.
  Att så lättvindigt försöka försvara sin egen totalt misslyckade utrikespolitiska linje för SAP med bottenlöst förljugna uttalanden om en massmördare som Muhabe är direkt vidrigt.
  Jag känner bara äckel inför Schoris vidriga förljugenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap