Sök
Stäng denna sökruta.

Schori: Mugabe var som Mandela

Man tror inte sina ögon. Så har Zimbabwes mångåriga diktator äntligen avlidit, vid en ålder på 95 år och liket har inte ens kallnat innan en Socialdemokrat jämför honom med Nelson Mandela. Smaklösheten har inga gränser.  "Han var vänlig men hade oturen att ha dåliga rådgivare". Så relativiserar man terror, förtryck och mord under fyra decennier.    Men gullandet med diktatorer som Mugabe går långt tillbaka inom maktpartiet Socialdemokraterna. Både Olof Palme och Ingvar Carlsson hade nära kontakt med Mugabe. De var till och med privata vänner.    Socialdemokraterna pumpade in bistånd i olika afrikanska länder (det gör vi fortfarande) som skulle se till att länderna blev socialdemokratiska paradis. Det blev dock inte så, som vi vet.  Mellan 1980-talet...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon