Sök
Stäng denna sökruta.

Ännu en myndighet JO-anmäld

Jag ville kolla hur mycket efterlevandepension vi betalar ut till utlandsfödda, där gruppen ensamkommande dominerar enligt tidigare känd statistik då många uppgivit döda föräldrar. Och begärde därför ut statistik 2009-2019 på utbetald efterlevandepension till barn fördelat på född i Sverige, i Europa och utanför Europa.  Statistik som Pensionsmyndigheten har i sina databaser. Det är ingen onormalt eller konstig förfrågan utan jag vill veta något som inte publiceras på deras Statistik-hemsida.  Döm av min förvåning när jag fick det här svaret.  "För utlämnande av statistik som kräver bearbetning från vår sida debiterar vi 850 kronor exkl moms. Den förfrågan du gör beräknar jag tar 3-4 timmar för oss att svara på." Jag har aldrig i all min kontakt med offentliga...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon