Sök
Stäng denna sökruta.

Vad ska en analfabet jobba med?

Redan 2015 när Ylva Johansson och media basunerade ut att nu flödar det in högutbildade, har jag varit smärtsamt medveten om lögnen i det. Jag skrev det i Dagens Industri när jag skrev ledare och jag har återkommit till det flera gånger.  Dags för en uppföljning på det, med fokus på andra änden av utbildningsskalan - analfabeter och extremt lågutbildade.  Jag begärde därför ut statistik från Arbetsförmedlingen. Vi befinner oss i slutet på en högkonjuktur och arbetslösheten borde därför vara väldigt låg. EU: lägsta om två år var Löfvens vallöfte 2014.  591 572 personer är just nu inskrivna hos Arbetsförmedlingen.  I den summan finns svenska ungdomar som går i gymnasiet eller högskola och som söker sommarjobb och extrajobb. Om...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon