Studiefrämjandet och islamofobin


Jag skrev igår om att Studiefrämjandet inte verkar tro på bildning och yttrandefrihet utan valde istället att på oklara grunder och beskyllningar om rasism avboka Centrum för sekulär bildning från tidigare inbokade event. 

Nu visar det sig finnas tydliga skäl varför. Tipstack till Nima Dervish som publicerade detta på sin Facebook-sida.

Gustav Öhrn som är chef på Studiefrämjandet sitter i samma styrelse som Omar Mustafa, i Studieförbundet. 

Det här är deras framsida på verksamhetsplanen.

Att Öhrn, genom sin relation med Ibn Rushd och Omar Mustafa, en av de mest framstående islamisterna i Sverige, kritiserar terrorforskare för att vara islamofobier, precis det som Ibn Rusdh et al gjort, är därför inte konstigt. Han ringde väl Öhrn om krävde att han skulle avboka Bassam al-Bagdhady. 

Läser man i verksamhetsberättelsen kan man också se om det projekt jag tidigare skrivit om, där en lång lista av “demokratitalare” lyste med sin frånvaro av folk till höger. Och nej, Birgitta Olsson räcker inte. Ingen moderat, ingen högerdebattör. Bara vänster, vänster och kulturvänster. 

Här är ett axplock av “demokratitalare” i projektet Vi måste prata om det som erbjuds, och som själva driver opinion i islamofob-träsket:

Så mot denna bakgrund är det inte konstigt att Studiefrämjandet gjorde som Ibn rushd gissningsvis krävde och avbokade en serie föreläsningar med folk från höger, som värnar de sekulära samhället. 

Eller så är Örhn själv så marinerad i identitetspolitik att han självständigt motarbetar all form av demokratiska samtal som inte passar med den världsbilden. 

Jag vet inte vad som är värst. 

1 kommentar till Studiefrämjandet och islamofobin

  1. Muhammedanismen är den största ondskan å jorden alltsedan galningen och lögnaren muhammed hittade på muhammedanismen för 14 sekel sedan. Och att muhammedanerna försöka ordsminka sig med det konnotationspositiva ordet “demokrati”… Muhammedaner stå komplett handfallna inför verkligheten och skulle aldrig kunna föra sig i en sakfråga; derför försöka de tysta allt sanningssägande med sitt förment magiska läte “islamofobi”. De hafva helt enkelt ingenting annat att komma med. Och magiska läten är ett ingenting.

    Jag kan med lätthet vederlägga hvilken muhammedan som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap