Sök
Stäng denna sökruta.

Ankarbarn

Det pågår flera charader samtidigt när det gäller de afghaner som hävdat att de är ensamkommande barn för att lättare för uppehållstillstånd. Vissa har visat sig vara under 18, majoriteten har inte det.  Folk som jobbat med den här gruppen har länge sagt att barnen till största del är ankare - de skickas iväg av föräldrar som är ekonomiska migranter och därför inte får asyl, för att låtsas vara barn, få uppehållstillstånd och sedan ta hit sina föräldrar.  Jag begärde ut statistik från Migrationsverket, som efter att ha obstruerat i veckor där de påstod att de inte hade uppgifterna, krävde att få ringa mig etc fick jag till slut med hot om JO-anmälan ut uppgifterna.  Det har sedan 2009...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon