Sök
Stäng denna sökruta.

Studiefrämjandet ogillar fri debatt

Både yttrandefrihet och religionsfrihet är negativa friheter - det handlar om rätten att få tycka och säga vad man vill och tro på vad man vill utan att drabbas av repressalier.  Men religionsfrihet skyddar även rätten att inte tro.  Debattören Bassam al Bagdhaday startade Centrum för sekulär bildning för att han liksom många av oss fria debattörer ser det sekulära samhället hotas av folk som inte förstår att religionsfrihet är en negativ mänsklig rättighet utan kräver särbehandling och utökad plats för religionen i såväl det offentliga rummen som politik, skola etc. Institutioner som i vår sekulära demokrati är skyddade från religionens påverkan.  Oftast är de drivande politiska islamister men i frågor som rör abort och samvetsfrihet förs debatten från...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon