Den dumma vapendebatten


En av många i Sverige, skulle jag säga. Nästan alla debatter är dumma. Men när det pågår någon slags faktaförfalskning av regeringen är det nog. 

För politikerna låtsas som att begränsningar av legala vapen, som jaktvapen och sportskyttevapen, kommer att lösa hela problemet med skjutningarna.

Oskar Magnusson, som är Mikael Dambergs Twitter-torped i sporten “sätta bilden” illustrerar kampanjen perfekt. 

Den sista tweeten är härlig i sin relativisering och totala halmgubbe dessutom – kvinnor som dödas i Sverige mördas av sina pojkvänner/makar och då inte med illegala pistoler. Det har liksom ingenting med debatten att göra.  

För parallellt med att påstå att begränsa alla legala vapen kommer göra någon som helst skillnad för våldet vill de sätta bilden att ingenting är onormalt.

Våldet ska tonas ner, både av regeringen själva, ledande andra socialdemokrater och genom att instruera myndigheter, som Brå. Det är inte alls värre än förut. 

Ständigt återkomma man till 1990-talet. Det var mycket värre då. Det ingen någonsin talar om i samband med detta är varför. Varför såg det ut så här i statistiken på 1990-talet? Diagrammet hämtad från en annan rapport från just Brå. 

För tidigt 90-talet härjade ett annat gängkrig – det mellan MC-gängen. Det var ett reellt problem flera år då och därför gick statistiken upp. 

Efter intensiva insatser från polisen kunde man till slut stoppa gängkriget, många av dem hamnade i fängelse. Ni kan själva se hur statistiken gick ner på normala nivåer 1995. 

Enligt tidigare rapporter från Brå såg det dödliga våldet med skjutvapen, exklusive MC-gängkriget ut på följande sätt – ett par fyllon eller knarkare sitter i ett hus på landet, det blir bråk och någon hämtar jaktvapen och skjuter. Största risken att själv bli skjuten var alltså om du själv var missbrukare och deltog på sådana “fester”. Ett och annat vådaskott med jaktvapen hände också. 

Idag ser våldet helt annorlunda ut – det är uteslutande illegala handeldvapen och automatvapen som används. Noterade ni ordet illegala? Det är det ordet Oskar Magnusson och resten av sossarna vägrar att läsa, de har en unison blind fläck på sina näthinnor. 

Men det finns en sak till som alla dessa relativister har gemensamt – de vill förvilla med statistik. 

Därför pratar de gärna om dödligt våld. Inte dödligt våld med skjutvapen. Diagrammet jag postade ovan är just det, en bild på det totala dödliga våldet. 

I Brå-rapporten om skjutningar kan man se hur det dödliga våldet med skjutvapen förändrats – idag är 53 % av det just kriminella konflikter (i början av 90-talet var det 21 %). En mer än fördubbling alltså. 

Glädjande kan se att man inte använder skjutvapen i familj- och partnervåld i alls lika stor utsträckning samt att spontana dispyterna minskat rejält. 

Våldet har ändrat karaktär, och det kriminella våldet sker på öppen plats med risk för skador på oskyldiga. Vi har förutom kvinnan med barnet, som avrättades, haft flera fall av personer som skjutits som inte varit måltavlan. 

Men det är inte bara det dödliga våldet som är intressant för vi har bra sjukvård som räddar fler än tidigare. Utan statistik på de som utsatts för skjutningar men överlevt blir siffran trubbig.

Enligt Brå har detta också ökat. 

Skjutvapenvåld mot män i åldrarna 15-29 har enligt Brå legat betydligt högre i antal offer per 100 000 invånare än i många Europeiska länder (se sid 14 och 15 i rapporten från Brå).

Vapnen som används är inte jaktvapen. Det är uteslutande illegala vapen. 

Värst är det i Stockholm, Göteborg och inte minst Malmö. 

Men Sveriges främsta bidragstagare, som lever loppan på andra kommuners pengar, ryter ifrån. 

Man kan verkligen säga att Malmö tar skjutningar på allvar. I april lanserade de Sluta Skjut-projektet. Rekommenderar särskilt filmen, som bara är ljudupptagning för att de inte vill avslöja vilka som deltar.

Visst blir man nyfiken vilka som frivilligt kommer på möte med kommunen där de ska hålla en föreläsning om att det är dumt att skjuta?

Jag menar, vem vill inte sluta skjuta när man presenterar en sådan fin logga?

Sverige är verkligen inget land för vuxna. 

 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

0 kommentarer till Den dumma vapendebatten

 1. Om man nu inte använder handeldvapen, eller rättare sagt ”de illegala insmugglade” så tar ju det importerade våldet till andra tillhyggen som knivar eller fordon-ska dessa också förbjudas!?

  Det största bidraget till ett fredligt Sverige vore att förbjuda ”illegitima regeringar” som läser och tar till sig fakta. Men framförallt representerar ”Sin egen befolkning”….

 2. EU (kulturmarxismen) resp S (kulturmarxismen i Sverige) förbereder islams maktövertagande i Sverige. I alla länder där islam tar makten, så sker alltid sista fasen med (vapen-) våld. Märkligt nog så riktar sig detta våld först mot allmänna etablissemanget, men så snart (inom 2-3 månader) makten är säkrad med tillsättande av muslimer (med en tjänstemannakader) på alla viktiga statliga poster, SÅ SLÅR ISLAM TILL MOT I SYNNERHET ALLA TYPER AV KOMMUNISTER. Det handlar inte om fängslanden, utan bortföranden följda av torterande förhör för att få namn resp edresser på andra kommunister, som sedan bortförs o s v, och när en bortförd “är förbrukad” AVRÄTTNING. För anhöriga, i den mån de tillåts leva, så bara försvinner kommunisterna.

  Kommunister är således fraktionsindelad, med leninister, anarkister, trotskister, socialister (S), stalinister, fascister, NAZISTER, maoister, röda khmeer, KULTURMARXISTER (nazister i “nya kläder”), kulturliberaler (också nazister), vänsterliberaler (alltså kommunister).

  Det blir lätt 100000 potentiella avrättningar den dag islam tar makten.

 3. Det är verkligen intressant att staten under Löfténs regering ger sig på helt oskyldiga, och kontrollerade för sin lämplighet, vapenägare och blundar för buset (de som struntar i lagar och bestämmelser).

  Så har det faktiskt varit mycket länge. Varför inte ta i med hårdhandskarna mot de som gör grova våldsbrott med illegala vapen?

 4. Det är beväpnade medborgargarden de är rädda för. När vi nordiska Svenskar fått nog och tar lagen i egna händer. Skjuter av lite patrask som inte hör hemma i Norden.

 5. Hej. Nej, Sverige är inte och har aldrig (iaf i modern tid) varit ett land för vuxna. Hur skulle det kunna vara annorlunda där medborgarna aldrig, oavsett ålder, anses myndiga ? Exemplen är oräkneliga men ett litet fåtal är bl.a. Systembolaget, sexköpslagen (koppleri och olaga tvång var förbjudet redan innan så denna lag är, ytterligare en, av alla som gör avtalsfriheten rent teoretisk), vapenlagarna, etc. i oändlighet. Staten är far till alla medborgarbarnen.

 6. Sen den stora invandringen från syrien mfl länder så har bara väntat, jag vet vad de är ute efter, Reinfeldt öppnade dörren med orden ” öppna ert hjärtat” vilket jävla stolpskott, amöban löfven fortsatte i samma fotspår, den mannen har ingen handlingskraft ,självinsikt, islam och araber våldtar vårt land, de våldtar våra kvinnor, det sprängs, skjutningar, narkotika, med mera med mera, naiva svenskar som leker godhetsprofeter, batikhäxor, jag undrar och frågar mig själv var dag: hur jävla blåst får man vara, hur kan man blunda för detta, jag anser att de svenskarna är inte ett dugg bättre än det som kom hit, jag har aldrig varit höger extrem innan, men jag är defenitivt nu, jag kommer göra allt för och stoppa detta, regeringen ska ställas inför rätta, enlig mig skulle löfven, Reinfeldt och många andra inkompetenta politiker som sitter på de höga stolarna tjäras fjädras sedan sättas på en flotte i riddarfjärden för allmän beskådning, det finns historia om allt, arabvärlden är vad den är, heder, respekt, ärlighet är en helt annan sak för dem, jävla förtryckar kultur, svaga män som är rädda för starka kvinnor, ärligt, jag hatar dem, löfven sviker sitt eget folk, bostäder skänks till invandrare, medan våra psykiskt sjuka missbrukare får sova under en bro, då är ändå missbruk klassat som sjukdom, lss dras in för svårt sjuka, kolla domar i sverige, ni får bläddra länge innan svenskt namn dyker upp, kommuner går på knä, vad händer vid en riktig lågkonjuktur, ja har mina tankar, nä fan nu bär vi ut skiten från riksdagshuset, ohyran ska bort, låsas in och aldrig släppas ut, skrivas in i Sveriges historia som de mest misslyckade inkompetenta politiker vi haft, när de dör ska de inte få ligga på en svensk kyrkogård, de är förrädare

 7. Regeringen borde slopa alla subventioner för elcyklar o dito bilar så skulle de pengarna gå till försvaret istället för, i många fall, till Norge.
  Handlar ju om ca 1,5 miljarder totalt.

 8. Synd att min senaste kommentar ang EU resp S förföljelse av legala vapeninnehavare refuserades. Jag blev störd, så jag missade att framföra själva “poängen”.

  Legala vapeninnehavare är ett HOT MOT ISLAMS FRAMTIDA MAKTÖVERTAGANDE. Eftersom islam förfogar över stora illegala vapenlager i Europa, och i synnerhet i Sverige (bl a i stort sett de kriminella gängens vapen, men även andra vapenlager), så finns förutsättningar att för att genomföra islams “fas 5” vid maktövertagandet – d v s väpnad revolt. Kulturmarxisterna stöder sannolikt en sådan revolt. Alla legala vapeninnehavare blir därmed potentiella frihetskämpar och motståndare till en revolt. Kulturmarxisterna banar väg för en sådan väpnad revolt genom att förfölja innehav av legala vapen (men lämna i praktiken illegala vapen ifred), och åtminstone en egen väpnad revolt i syfte att införa diktatur.
  Var tog t ex de vapenkontainers med kompletta infanteriutrustningar (uniformer, skyddsvästar, minor, vapen, pansarvärn, kommunikationsutr etc) vägen våren 2015, som lastades i ett antal fartyg i Turkiet. Grekerna tog minst 1, men 4 kontainrar hann skickas norrut mot Balkan. De flesta fartygen verkar h varit destinerade Rotterdam. Det fartyg, som i denna veva hindrades av något diffust skäl att angöra Varberg kan misstänkas vara lastad med några kontainers. Nu trodde de “goda” svenska myndigheterna att faran var avvärjd när fartyget stävade västerut igen – men sannolikt lämnades avsedd last till kustfraktare ute till havs. Den kapacitéten har sk styckegodsare (kranar). Så är det garanterat att kontainrar med vapen mm aldrig nått svenskt territorium? Knappast. Notera att utrustningen var modernare än vad svenska armen då förfogade över.

  Kulturmarxisterna vill avväpna alla potentiella motståndare inför möjligheten att tvingas revoltera.

 9. “Demokratiska partiet” i USA kör samma taktik med att försöka begränsa legala vapen. De hindras dock av sin grundlag och den låter sig inte ändras lika lätt som grundlagen i Sverige …

 10. Oskar Magnusson hänvisar till BRÅ:s utredare när han skriver om jaktvapen och dödade kvinnor.
  Vet någon vad han syftar på; vilken utredning, vilken sida…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap