Sök
Stäng denna sökruta.

Den dumma vapendebatten

En av många i Sverige, skulle jag säga. Nästan alla debatter är dumma. Men när det pågår någon slags faktaförfalskning av regeringen är det nog.  För politikerna låtsas som att begränsningar av legala vapen, som jaktvapen och sportskyttevapen, kommer att lösa hela problemet med skjutningarna. Oskar Magnusson, som är Mikael Dambergs Twitter-torped i sporten "sätta bilden" illustrerar kampanjen perfekt.  Den sista tweeten är härlig i sin relativisering och totala halmgubbe dessutom - kvinnor som dödas i Sverige mördas av sina pojkvänner/makar och då inte med illegala pistoler. Det har liksom ingenting med debatten att göra.   För parallellt med att påstå att begränsa alla legala vapen kommer göra någon som helst skillnad för våldet vill de sätta bilden att ingenting...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon