Sök
Stäng denna sökruta.

Gruvindustrin och COP25

Varje år arrangeras klimatkonferensen, förra året i Katowice och i år i Santiago, Chile.  En av de största intäktskällorna och grunden för Chiles ekonomi kommer från gruvindustrin, framför allt koppar som står för en tredjedel av statens inkomster, men även från kol, guld, silver, järn etc.  COP25-arrangörerna hade därför givetvis tänkt att gruvindustrin skulle sponsra eventet, men i augusti rapporterades att de 10 miljoner dollar som nationella Mining Council förväntats betala "bara" blir 2 miljoner dollar.  Även byggindustrin är skeptiskt till arrangeranget, som de kallade "Lollapalooza för klimataktivister". De hänvisar till att Chile bara har 0,25 % av världens utsläpp. Sverige har 0,14 % av världens CO2. Notera att gruvindustrin alltså sponsrar klimatmötet med 20 miljoner kronor.  Är inte...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon