Search
Close this search box.

Klimatnarrativet goes Amazonas

Den gällande doktrinen "du skall inga andra gudar hava än klimatkrisen" fortsätter att ta över debatten. Nu senast har fokuset varit Brasilien och Amazonas, som till stora delar råkar ligga just där.  Det brinner, som ganska ofta, i Amazonas, och nu påstås det att det är rekordmånga bränder och att Amazonas måste räddas för att det är "jordens lungor". Här är ett axplock av medier som påstår detta:  Svenska dagbladet: Expressen (där lobbyisterna Greenpeace fick stå oemotsagda): Omni: Exemplen är många av tidningar som sprider påståendena vidare.  Jag börjar med det sistnämnda påstående - är Amazonas jordens lungor och står för 20 % av syret? Nej, så klart inte. Det är en missuppfattning.  Det stämmer att Amazonas utgör 20...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon