Islamisterna i Östersund


Igår körde en kazakstansk man fort på Stortorget och försökte enligt uppgift köra på folk. I bilen återfanns röda dunkar. 

Polisen var snabbt på plats och grep mannen. Idag har han häktats misstänkt för förberedelse för terrorbrott. 

Svensk media?

De beskriver mannen som “omtyckt kollega och make“. 

Familjen utvisades 2016, de är uzbeker från Kazakstan och ljög för att få uppehållstillstånd om en hotbild men lyckades komma tillbaka genom arbetstillstånd. 

Han arbetade i vården. 

Knivar och dunkar med okänt innehåll hittades i bilen, ändå framhåller både Aftonbladet och Expressen att han var en sådan fin person. 

Man skulle kunna tro att det är en slump att just en uzbek just i Östersund försöker begå terrorbrott men tyvärr inte. För sedan lång tid har just uzbeker sökt sig till Jämtland, radikala islamistiska sådana. 

2012 sköts Obid Nazarov, radikal imam, i sin bostad i Strömsund. Det finns en enklav av radikala islamistiska uzbeker i just Jämtland. 

I Strömsund bodde de 2012 hela 209 uzbeker, folk flyttade dit från andra kommuner till och med. 


När de flyttade dit krävde de att få bestämma vad barnen skulle delta i skolan och att kvinnor och män skulle undervisas könssegrerat. 

På svenskt vis ställde man inte krav utan anpassade sig, genom en skärm. Så radikala är alltså gruppen, ändå framhärdar folk i artiklarna om det eventuella terrordådet som inte genomfördes, att uzbekerna var integrerade. 


Mannen som greps hade polisen genom helikoptrar, drönare och bilar försökt gripa redan i förrgår i Föllingen. Vilket antyder att de hade span på honom.

Var är bevakningen från media? Var är de stora grävande reportagen?

Vad håller egentligen svensk media på med?

Jens Ganman, vän och kollega och uppskattad satiriker och författare skrev på sin Facebook om händelsen, och om bakgrunden.

Vi har flera iögonfallande exempel som belyser det här: mordförsöket på imamen Obid Nazarov 2012:

//www.expressen.se/…/uzbekisk-lonnmordare-skot-imam-…/

//www.expressen.se/…/aklagare-uzbekistan-lag-bakom-a…/

Terrorrättegången 2019 där tre män boende i Strömsund åtalades för försök till terrorbrott (detta efter att polisen beslagtagit hundratals kilo kemikalier i deras hem):

//www.expressen.se/…/terrormisstanka-fors-in-i-ratts…/

En svensk kvinna från Jämtland har dessutom varit gift med en av ”toppmännen” inom al-Qaeda (00-tal).

//en.m.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Moumou

//www.longwarjournal.org/…/10/al_qaeda_in_iraqs_se.php

//sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

//www.aftonbladet.se/…/jPln…/hon-kopplas-till-al-qaida

“För drygt fyra år sen sammanställde jag delar av det här materialet och skickade in till Östersundsposten som jag då skrev för. Jag hörde aldrig nåt i retur och det blev den sista text jag skrev för dem (den publicerades alltså aldrig).

På omvägar fick jag höra att jag skickat in en ”rasistisk” krönika till tidningen. Och efter det har flera journalistkollegor i länet gjort sitt bästa för att svartmåla mig som just ”rasist”.

Det har varit en intressant resa.”

Hur undermålig svensk media är framträder allt tydligare för varje år, beklämmande nog. De har fått informationen, ibland serverad i färdiga artiklar som Jens levererade, och på grund av politiska skäl lagt saker i byrålådan. Eller inte bara, det och sedan sprida att författaren är rasist. Det är sorgligt.

Det är inte så att vi inte haft informationen om den allt mer radikaliserade miljön i vissa grupper. Media och myndigheter har haft all information, länge. 

Man har helt enkelt struntat i det. 

……………….

Uppdatering kl 15.53:

Detta skulle kunna vara mannen.

Uppdatering 17 aug:

…………

En uzbekisk kvinna misstänks haft ett bombbälte.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

0 kommentarer till Islamisterna i Östersund

 1. Helt rätt. Bor i den aktuella byn och folk i gemen är minst sagt naiva. I en ännu mindre grannby berättar en flicka i åk 2, som skulle bli läkare i åk 1, att hon numera tänker bli statsminister så hon kan bestämma att alla skall tro
  på Allah. Den familjen har fått åtskilliga avslag och stannar illegalt…

 2. den 20 åriga afghanen som försökte mejja ned folk i Lund fick vård istället för straff och fastän han sa att han vill bli martyr och döda människor räknandes dådet inte som ett terrordåd !?!

 3. Heja Rebecca och Jens! Att ni finns och fortfarande skriver om det rent förfärliga “svenska tillståndet” är en lisa för sargade, svenska själar.

 4. Jämtland utmärker sig genom ett ovanligt långt obrutet maktinnehav av vänstern (S), som dock nu har brutits.

  Men detta långa maktinnehav har satt djupa olyckliga spår i regionen / länet. Fotbollsklubben ÖFK:s ledning har t.o.m. försvarats genom insändare i ÖP (som utan tanke publicerat sådant) trots illegala handlingar enligt åklagaren. Försvarar man kriminalitet har åsikterna bland befolkningen sjunkit djupt.

  Det är hög tid för människor att vakna.

 5. Det är värre än så!
  UD har terroriströrelser från hela världen under sina vingar. UD betaler allt för dessa rörelsers uppehåll i Sverige med trixade SIDA.pengar. Minst en sådan rörelse är så farlig, alltså den Uzbekiska, att den inte får uppehålla sig i större svenska städer. S skiter förståss i om terroristerna skulle döda några svenskar i landsorten, bara inte samma händer i Stockholm. Av ovanstående framgår således att rörelsen är militant, aktiv (mot Sverige) och alltså farlig. Och har upprättat ett parallellsamhälle i Strömsund, understött av lokala S.
  Terroristerna skyddas alltså av vårt eget UD.

 6. Det är bara att återigen konstatera, invandrare hålls om ryggen och blir röstboskap åt vänsterstyren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap