Sök
Stäng denna sökruta.

Är Sverige verkligen rättssäkert?

Den frågan ställde sig ASAP Rocky nyligen och även vi så otroligt gärna vill vara bäst på allt, även juridik, är ett land farligt ute om man inte ständigt faktiskt ifrågasätter auktoriteter, som rättssystemet och dess utövare de facto är.  Men det görs inte ostraffat. Minns Hanif Balis tweet om att landets domare är syltryggar, vilket kallades ett hot mot demokratin. Att en folkvald har åsikter om domare.  Ingen till höger om Gustav Fridolin har undgått Anne Rambergs raseri, snart före detta generalsekreteraren för Advokatsamfundet. Men tillbaka kaka leder snabbt till debatt, understödd av den vänster som bär Rambergs skydd, om demokratin (!). Som om advokater och domare är någon slags frälse. De ska stå fria från kritik.  Vi...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon