Search
Close this search box.

En ulv i isbjörnsklädsel

Om pandan är varje miljökrämares bästa opinionsbildare är isbjörnen klimatalarmisternas poster boy.  Ni har alla sett bilden på isbjörnen ensam på ett isflak.  Den bilden kommer från en artikel i Science som publicerades 2010.  Problemet med bilden är att den är fejk. Den framställdes som ett foto men är photshoppat för större effekt, och tidningen tvingades införa en rättelse.  Om ni klickar på länken till artikeln från 2010 ser ni bilden som den byttes ut till efter rättelsen infördes.  Samma sak med den svältande isbjörnen, bilden ser ni om ni klickar på länken.  Filmen med den svältande isbjörnen, som påstods svälta på grund av klimatförändringar,  hade en räckvidd av 2,5 miljarder visningar online.  Den svältande isbjörnen blev en symbol...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon