Grönlandsfloppen


Trots att brottsligheten fortsätter med oförminskad styrka – fyra våldtäkter samma helg i Uppsala, nio rån på samma natt i Helsingborg och att de värsta gängkriminella i Stockholm nu släpps – ansåg vår Justitieminister att han hade tid att engagera sig lite i klimatfrågan från hängmattan i juli. 

Skönt ändå, att han unnar sig semester och tycker att han har så lite att göra. 

Det låter ju dessutom som jättemycket is som smält. 200 miljarder ton. Hans tweet byggde på nyheten att Grönland uppmätt ett värmerekord. 

Mmm. 

Men det hade de inte alls tydligen.

För nyss meddelande danska SMHI att de mätt fel. Det var inte alls något rekord på 4,7 grader i juli utan 2 minusgrader. 

Faktum är att det var långt i från ett rekord utan visserligen en rätt varm sommar men inte mer än så. 

Det var för mycket snö på en av mätstationerna som ligger längst bort att man inte läste av rätt. Nedan ser ni en nytagen bild på den stationen. Ser somrigt ut. 

Var är rubrikerna nu? Rättelserna?

Såg en liten notis från TT bara. Men inte alls så enormt genomslag som “rekordet” fick. 

Och på sommaren smälter alltså isen varje år. För att det blir plusgrader igen, precis som isen och snön smälter i Sverige och i fjällen inte minst. 

Det säger oss ingenting, hur mycket 200 miljarder ton är. Inte i kontexten. Så jag fick ett litet räkneexempel sänt till mig. Enligt den skulle nuvarande smältning ge ett snöfritt Grönland på bara……12 500 år. 

Hur är det då med varmaste månaden?

Det verkar inte heller stämma. 

Professor Roy Spencer, med fokus på meteorologi, har jobbat åt NASA. Och har en intressant hemsida. 

Enligt honom var det inte alls den varmaste månaden juli 2019.

Inte i närheten. För problemet är att de mätstationer man bygger den iaktagelsen på inte alls är gjorda för att mäta just dessa långa mätserier man nu använder dem till. Juli 2019 var troligtvis den fjärde varmaste månaden på 41 år snarare. 

Han förklarar utförligt varför han drar den slutsatsen. 

Inte minst mäter man fel för att urbaniseringen gjort att stenstäderna växt enormt och därmed kapslas värmen in i städerna. Alla vi som bor i en stad vet att det är betydligt varmare där än utanför städerna. Själv bor jag i stenhus och det tar flera veckor in på hösten innan huset kylts ner i sig om huset blir mindre varmt. 

Det finns dock många som VILL att det ska vara så här. Sossarna är som bekant bara intresserade av makt och spelar man med i klimathysterin kan man driva igenom olika slags “lösningar” i klimatets namn som passar deras agenda. Där har vi förklaringen varför den gode Morgan Johansson orkade twittra från hängmattan när Sveriges brottslighet skenar och han borde vara på jobbet för att försöka lösa läget. 

Men han har ju redan låtit meddela via polisen att våra ungdomar ju inte borde ha så dyra jackor så slipper de bli rånade, använd inte dina dyra klockor själv heller för då kan du pistolrånas i din port och gå för Guds skull inte ut själv om du är tjej vid någon tid på dygnet längre utan ta med dig ett förklä eller ett eget medborgargard kanske?

Tills media börjar intressera sig för det här kommer jag i högre grad bevaka klimatfrågan på bloggen från och med nu.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

0 kommentarer till Grönlandsfloppen

 1. Du är bäst Rebecca! Jag är tacksam och glad för att du bevakar dessa frågor och avslöjar lögnerna de sprider runt omkring sig.

 2. Bra skrivet av dig Rebecca. Glad att du vill syna denna gigantiska bluff också. Nåt som jag irriterar mig väldigt på är klimatalarmisternas retorik, när de ymnigt använder ordet “någonsin”. Det ser man för jämnan överallt i alla texter och rapporteringar. Det har “aldrig någonsin” varit så varmt etc. Striden står, som jag ser det, om tolkningen av CO2 som orsaken, det är där meningarna är delade. Att klimatet ständigt ändrar sig är vi nog alla överens om, det ser man ju själv….men orsakerna….hej och hå.

 3. Det handlar om att skrämma folket till att skriva under blanka checkar-så att eliten kan fortsätta som vanligt!

 4. 2010-2011 smälte 450 miljarder ton is på Grönland. Det var mycket, utanför (en eller två) standardavvikelse(r). I år har hittills 250 mrd ton is smällt, marginellt mer än snittet 1981-201x (glömt exakt sista årtal i serien).

  /Magnus Andersson

 5. “Så jag fick ett litet räkneexempel sänt till mig. Enligt den skulle nuvarande smältning ge ett snöfritt Grönland på bara……12 500 år.”

  Stämmer inte med den inklistrade texten med räkneexempel. Skulle enligt den ta 25 000 år. 12500 år för att smälta hälften står det.

 6. Utmärkt Rebecca att du engagerar dig i klimatfrågan. Lyft gärna fram personer som Lennart Bengtsson och Elsa Widding. De ger en mycket ner nyanserad bild än aktivisterna runt Greta, public service mp mfl.
  Räkna också med att du kommer möta hårt motstånd. Alla partier utom möjligen Sd har satsat mycket hårt på och får svårt att vända. Jag tror ändå att det kan bli en game changer om M, Kd och Sd svänger och driver en skeptisk linje mot klimathysterikerna.

 7. Om inte någon avsmältning sker vid polerna så skulle allt vatten på jorden till slut samlas där. Sluten för vår planet som beboelig.

 8. Vill du ha en bra grund för att bevaka klimatfrågan rekommenderar jag Klimatkarusellen av Elsa Widding

 9. Man har tröttnat på politikerna som tror sig “rädda världen” istället för att sköta jobbet, vi betalar dem för.
  Det är forskare och inga andra som ska tala om för oss vetenskapligt vad som pågår. Bara att skriva “varmaste månaden som någonsin uppmätts…” innan alla mätserier är dubbelkollade.
  Jag har trott på detta med klimatet, men politikerna gör det till en fars. Varje sommar kommer vatten tillbaka till havet i form av smält snö och is, som tillkommit av nederbörd från havens vattenånga. Det intressanta borde därför vara hur mycket mer is som bildas på vintern, om klimatet blivit varmare så att nederbörden i form av snö ökar.
  All glaciäris är packad snö. Snö som trycks ihop av tyngd, blir till is. Det är därför det vid temperatur runt noll grader, blir is av snön man kör på med bilen.
  Medeldjupet på haven är 4000 m. Så man förstår att om procentandelen som blir till sötvatten (genom snöavsmältning) ökar, höjs vattennivån. Men om mer smälter av på sommaren, höjd temperatur, så ökar bufferten till det som bildas på vintern och ska smälta nästa sommar. Så fokus känns fel, när de mäter varmaste om sommaren istället för nederbördsmängden om vintern. Dåligt scenario borde vara mycket snö på vintern som blir till is, följt av en kall sommar så lite smälter. Då lagras en massa is upp. Våra små glaciärer i fjällen tinar bort, för de nybildas för lite om vintern. De är en rest sedan istiden.

 10. Du borde veta bättre än att påstå att brottsligheten ökar. Enligt seriösa undersökningar har brottsligheten minskat kraftigt de senaste 20 åren. Både anmälda brott och inkomna skador till sjukvården visar klar nedgång. Såna här uppgifter sprids gärna av Putin närstående organisationer för att få Ryssland att framstå i en bättre dager.
  Fast vi behöver naturligtvis för den skull fortsätta bekämpa all kriminalitet som ju är en svulst på samhällskroppen som inte bör finnas.

 11. Klimatbedrägeriet visar sitt fula ansikte.

  Dessutom skulle det dröja snarare 125000 år att smälta Grönlands inlandsisar. Solvärme och plusgradigt klimat skulle inte ens räcka till. Vad som en gång knäckte den Nordiska glacialen var kontinuerliga störtregn över isvidderna, något som sannolikt genererades av Golfströmmen. “Varmt” regnvatten klarar inlandsisar inte av, däremot varma lufttemperatuerer (hyffsat). Grönland har varit nedisat sedan dinosaurernas tid, om än i varierande grad under olika tider. Och så länge den hittillsvarande minst 3,5 miljoner år gamla istiden pågår, så består Grönlands inlandsisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap