Sök
Stäng denna sökruta.

Nåd i onåd

Det har varit mycket skriverier om den ukrainska kvinnan Iryna som var ett av terroroffren på Drottninggatan och blev av med ett ben.  Hon hade varit i Sverige med dottern ett år när olyckan hände. Varför framgår inte i media men hon fick tillfälligt uppehållstillstånd för att kunna vittna. Sedan sökte hon permanent.  Gissningsvis åkte ukrainskan hit på turistvisum eller något liknande, och stannade kvar för att få stanna.  Men som Hanne Kjöller skriver i sin balanserade krönika som är det enda inlägget jag sett för att inte ge nåd - att vara terroroffer är ingen grund för asyl.  När resten av tyckar-Sverige försöker följa den svenska kultursjälen konsensus och snällism ska vi vara tacksamma att några skribenter, som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon