Jacob Hilding på Arbetarbladet följer inte pressetiska reglerna


Om man kallar sig media och journalist och dessutom lever på presstöd förbinder man sig att efterleva de pressetiska reglernas.

De kan ni läsa här.

Där står bland annat:

“Var generös med bemötanden”

“Hör båda sidor”

När Arbetarbladet i veckan skrev en artikeln att Gävle-moderaten Lars Beckman delat en av mina texter påstod de samtidigt att texten baserades på “rykten” och att

“Det påstods att Thunberg tog betalt”.

Det är inget påstående. Talare, alla faktiskt, sätter, sina egna priser på föredrag. Det gör inte talarförmedlingar.

Om då ett företag som förmedlar talartjänster publicerar en förmedlingssida för Thunberg är det rimligt att anta att det är hon som satt priset.

.

Det är inget rykte att AAE på sin hemsida påstod att de kunde förmedla Thunberg. Det är fakta. Att de inte hade tillåtelse och hade hittat på priset var det INGEN som visste innan jag publicerade. Inte heller ett rykte. Utan fakta.

Tack vare mig kunde Thunberg plocka ner erbjudandet. Annars hade det legat kvar. Om varit journalist hade jag gett tipset till Expressen.

Som ni kan se sätter inte alla artister ut priser.

Arbetarbladet hävdade också att det jag skrev om AAE inte stämmer, men det är Arbetarbladet som inte fattar att AAE är som Ticnet, inte Talarförmedling.

Mitt namn finns tre gånger i artikeln och hela artikeln handlar om vad JAG skrivit. Inte vad Beckman skrivit.

Ändå hävdar ansvarig utgivare Jacob Hilding att artikeln inte handlar om mig. När det är min text de påstår är lögn.

Jag insisterade såklart.

Det är ett solklart brott mot pressetiken att neka. Mem som vi vet håller inte media så hårt på den, utan cherry pickar och väljer bort personer som de vill skriva ner för att de ogillar deras politiska åsikter. Henrik Jönsson namngavs i en krönika i Sydsvenskan i våras och nekades rättelse ända tills Heidi Avellan fick offentlig kritik.

Är det inte sött ändå att Hilding tror att jag når fler via hans perifera landsortstidning med 12 000 prenumeranter än jag når med det här inlägget på min egen blogg?

Jag har i snitt 100 000 läsare per månad. Mitt inlägg om Thunberg valde att citera utan att ens kontakta mig nådde 85 000 på Facebook.

Jag valde att skriva det här inlägget istället men vill du prata pressetik med Hilding står han säkert till förfogande.

Han tog emot 20 miljoner kronor av era pengar i presstöd i år. Det ingår ju i hans jobb. Och leva efter pressetiken är tydligen inte hans grej.

Jacob.Hilding@mittmedia.se

Tydligen ägs Arbetarbladet numera av Bonnier genom köpet av Mittmedia så yttrar handlar det om hur Bonnier tycker om att vara generös mes bemötande.

Vill ni prata annat är pressetik med honom bör ni dock hålla er till andra kanaler, låt bli att spamma hans mailkorg med sådant.

0 kommentarer till Jacob Hilding på Arbetarbladet följer inte pressetiska reglerna

  1. Om en journalist medvetet förvränger en artikel och dess innehåll så är det kanske en desperat handling att ta en del av din uppmärksamhet, vad annars kan motivet vara???

  2. Typiskt dagens media av gammelmedia sort , bara genomskinligt och åsikts styrt med “dem rätta åsikterna” där det som är journalistik sedan länge glömts bort och blivit en trång propaganda kanal som hugger och slår mot de som avslöjas av folk som brinner för verkligheten och det alla har rätt att få veta och vill med 7 klöverns partier strypa och kväva det redan allt mera trasiga och märkliga i att kalla nåt ett fritt ord när det inte finns längre och inte förstå det rätta och sitt eget yrke och utbildning som journalister överhuvudtaget i den smala åsikts korridoren och vad som är rätt och fel , etik och moral och total arrogans möts man av som medborgare oavsett vilken tidning eller SR eller SVT eller vilket program det än är inom statlig media då man möts att avsnoppas eller ombeds ta det med “lyssnarservice” och blir man irriterad vilket har hänt ganska ofta med dessa ständiga lögner inom SVT och SR så är på sin höjd svart “ja då vet vi vad du tycker” kna man annat än bli förbannad efter det första chockerna lagt sig om hur det är och att det ä värre än nånsin i vad folket får veta och inte , rena sovjet propaganda byrån och censur av FAKTA , Den verkliga anledningen till oro är den här falska forskningen om global uppvärmning med data som manipuleras för att låtsas att det finns en viss linjär trend.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap