Skrämmande utveckling för handlare


Idag publicerades återigen den årliga undersökningen om landets livsmedelshandlare och säkerheten och det är dyster läsning. 

Allt är ännu värre än förra året. 

Mer än 55 % av handlarna upplever att det är ännu fler stölder än förra året och av dem upplever en tredjedel att det är 50 % fler stölder. 

Hela 43 % av butikerna upplever fler hot och trakasserier. 

På grund av den stora ökningen av brott har mer än hälften av livsmedelshandlarna har tvingats att själva bekosta ökad säkerhet i butikerna sedan förra året. 

Av de som investerat mer har hela 17 % tvingats fördubbla säkerheten mot förra året. 

 

 

För många tycker inte ens det är någon idé att polisanmäla.

Var femte butik har personal som slutat under året på grund av brotten. Det har blivit ett seriöst arbetsmiljöproblem att otryggheten idag är så markant. 

Även handlarna själva och deras familjer drabbas.

Nästan var femte handlare har själva blivit hotade eller någon i deras familj. 

Att vara livsmedelshandlare har mer och mer börjat bli ett riskyrke, beklämmande nog. 

 

Och de upplever att de i mångt och mycket är ensamma. De har ingen hjälp att hämta från samhället, trots alla de skattemiljarder branscher pumpar in i staten varje år får de ingen hjälp. 

70 % känner att de fått sämre hjälp. 

Trots att mat och vätska är det viktigaste i människors liv, och livsmedelsbranschen därför är en samhällskritisk verksamhet, lämnas de mer eller mindre i sticket av politik och en underbemannad hårt ansträngd polis. 

Vad gör vi om fler och fler butiker tvingas slå igen? 

Man saknar inte kon innan båset i tomt, är ett gammalt ordspråk. Vi kommer snart få se handlare packa ihop och lämna område efter område, som blir helt utan service. 

För vem vill fortsätta ge service till folk när priset är att deras familj hotas och ingen polis kommer?

 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

0 kommentarer till Skrämmande utveckling för handlare

  1. Vem har gjort diagrammen? Snedvinklar ju svaren ngt oerhört. Kan användas i undervisningssyfte i hur man trixar med statistik.
    Paradexemplen är cirklarna och hexagonerna, (och ett stapeldiagram med olika bredd) som tydligen via radie (eller diameter) ska visa utfallet.
    Ytan blir dock exponentiellt större…….

  2. Det du beskriver är en ’utveckling’ i utförsbacke. Det handlar om fostran, inget annat – men den fostran som skulle kunna ske, är i sin tur beroende av gemensamt upplevda villkor. Minns när min pappa beskrev hur matkällaren i huset bestod av ett bord per lägenhet med en duk över. Alla hade respekt för andras resurser och stal inte från andras bord.
    Visst, det var länge sedan, men åskådliggör vad fostran, respekt och gemensamma villkor innebär. Utan insikt om dessa värden hyser vi hoppet om att ’polis’ ska stävja allehanda brottslighet. Det är ett falskt hopp! En etisk- och moralrörelse är uppenbart nödvändig! Och lönsam!

  3. Det trista i sammanhanget är att de platser där affärerna först lär försvinna från är inte de platser där politikerna kommer att märka av det. Därmed kommer politikerna inte att göra något åt saken. Ungefär som vanligt, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap