Naturligtvis är det sant


Igår skrev jag ett inlägg som konstaterade att en av världens största talarförmedlingar AAE hade listat Greta Thunberg som en av sina talare och erbjöd henne för 10 000 – 20 000 dollar per föredrag. 

Miljövänstern gick bananers och har sedan dess försökt fula ut mitt inlägg som lögn. Jag har fått städa mitt Facebook-flöde från en uppsjö troll som försökt utmåla mig som lögnare. 

Men naturligtvis har jag rätt. 

Klockan 14 igår låg Greta Thunberg som bokbar talare på deras sajt. 

Detta är alltså  INTE en slags annons. Det är inte photoshoppat av mig. Det är inte heller på något sätt “ett förslag” och inte ett konstaterande. Hennes sida på deras sajt såg exakt likadan ut som alla de hundratals med mycket kända personer som de förmedlar som talare. 

Faktum är att de enligt webcachade sidan la upp en förmedlingssida för Thunberg redan i april.

Då var priset 20 000 – 30 000 dollar. Som ni kan se. 

Den här talarförmedlingen lägger givetvis inte alls upp folk som inte accepterat att bli upplagda på sajten på skoj generellt. 

Tror vänstern i Sverige verkligen att AAE har lagt upp följande personer på sajten som en chansning – Nancy Kerrigan, Joe Biden, Ben Shapiro, Newt Gingrich, Arnold Schwarzenegger och Shaquille O’neal?

De skulle bli stämda direkt. 

Som man kan läsa på sajten är alltså detta en av världens största talarförmedlingar som har betydligt mer kända talare än Greta Thunberg i sitt stall. 

Vem som helst kan också se att Greta Thunbergs sida hos dem skiljde sig ett enda dugg från övriga talares. Samma information, och ett kontaktnummer nedanför. 


Greta Thunberg och hennes stab inklusive PR-byrå missade alltså att de av någon anledning listat henne bland alla dessa världskändisar på sin sajt redan i april, då med det dubbla priset.

Antingen har de som Greta Thunberg på Facebook insinuerar “dragit en rövare” och helt utan hennes vetskap och utan att kontakta någon i hennes stab lagt dit henne, eller så har de pratat med dem men de inte står för det idag eller så blev det ett missförstånd dem emellan. 

Vad det beror på att hon låg där mellan april och tills igår struntar jag i.

Men Greta Thunberg bekräftade personligen att hon legat som talare på sajten.

Att ifrågasätta detta faktum är faktiskt bara trams och faktaresistens. 


Jag lägger mig inte i skälet och jag har heller inte spekulerat i varför hon låg på sajten. 

Men det jag gjorde var bara att konstatera ATT hon gjorde det. Tack vare mitt inlägg gjordes så Greta Thunberg uppmärksam på detta och tydligen så har nu alltså de krävt att sidan plockades ner och detta hörsammade AAE. 

En talarförmedlingssida som legat uppe sedan i april och som tydligen ingen observerat, förrän jag gjorde det igår. 

End of story. 

Jag hade återigen rätt. Och vänstern fel. 

Varsågod, Greta Thunbergs stab. You’re welcome. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

19 kommentarer till Naturligtvis är det sant

 1. Grattis, Rebecka – ett gediget och ärligt grävarjobb. Beundransvärt. 🙂

 2. AAE fungerar som så att de lägger upp alla möjliga talare utan att ha något konkret avtal med någon av dem. Varken Joe bidrn eller Ben Shapiro. Vad som händer när man bokar någon genom AAE är att dom i sin tur bokar sagda talare åt dig. Om någon bokar Greta genom AAE så bokar alltså AAE i sin tur Greta (gratis) men tar betalt av slutkunden för tjänsten.
  AAE fungerar alltså ungefär som en resebyrå. Såhär fungerar många personförmedlarföretag, och det blir man stämd för lika lite som man blir stämd för att ta betalt för att planera folks resor.

 3. Nääämen, skulle du publicera något felaktigt för att du har slarvat med källorna??? Nu har väl de galna påståendena gått för långt.
  Går Kermit att boka via den där sidan? Jag frågar åt en kompis.

 4. Hi! AAE has now removed Greta Thunberg from their list. It seems almost like they put her image and info there without permission. Also, I searched for her name in connection with “rentable” speakers and they’ve all taken her down: AAE, Chartwell, Champion Speakers among others BUT she does appear here: //speakerpedia.com/speakers/greta-thunberg

  Anyway, just thought I’d stick my nose in as they say… 😉

  Love your work!
  /Chris

 5. Japp Sidan togs bort, kollade cachen. Fram till 29/6 i alla fall var hon listad . Det kan ju som sagt finnas olika anledningar. Faktan är korrekt (att annonsen fanns.)
  Jag väntar bara på att detta kommer från PR teamet: “det var en annons som laddats upp utan Gretas eller hennes stabs vetskap eller tillstånd, den har nu tagits ned”
  Men som sagt sedan 10e April..
  –copy from cache

  Climate Change Activist
  Travels From:
  Sweden
  Speaking Fee:
  $10,000 – $20,000
  Categories:
  Activists, Green and Sustainability

 6. Problemet är att det är ditt ansvar att faktakolla med sajtägaren Först, genom att ringa dem och verifiera att de haft kontakt med Greta, Innan du publicerar det som “sanning”.

  Just nu befinner du dig i en k**mätartävling med en tonårig flicka, som alltså går ut “Vem tror det svenska folket mest på?”. Du förlorar nog den tävlingen, trots att hon inte har nån k**.

 7. Du hoppar helt över det faktum att du anklagade Greta T för att ta betalt. Inte vackert. Be om ursäkt och dementera.

 8. HAHA, det blir nog ett snack någonstans, vem som tjänat pengarna. Tösabiten blir troligen grovt utnyttjad.

 9. Haha, underbar (ful)vinkling och “damage control”. Bra jobbat med den, fast jag tror inte att någon enda vettig person inte genomskådar det.
  /Bortstädat “troll”

 10. Hej du.

  Du är ännu inte förstått hur den där talarförmedlngen fungerar.

  Greta anlitar inte dem och har aldrig gjort. Ändå envisas du.

  Det är ganska korkat. Och förmodligen skäl nog för ett förtalsåtal.

 11. Du är rolig, du. Så här skrev du i ditt inlägg om Greta och AAE:

  “Vi har hört det om och om igen – inga pengar tjänas av Greta Thunberg. Hon gör det ideellt. Hon gör det för klimatet. Hon har ingen PR-byrå.
  Hon har inte fått någon hjälp. Plötsligt fick hon bara 1 miljon följare och världspressen.”

  Allt väl och allt stämmer så långt. Men sen förtalar du henne indirekt med fem grundlösa påståenden med hjälp av endast fem ynka ord:

  “Men inget av det stämmer…”

  Du påstår därmed att Greta inte arbetar ideellt, inte gör det för klimatet, har en PR-byrå och nu tar 20.000$ per föredrag. Bara sådär. Men dessutom påstår du att hon redan tjänat pengar på sitt engagemang (för du menar väl inte ev. jultidningsförsäljning, antar jag). Det är en rätt allvarlig anklagelse mot en 16-åring, som hävdar att allt som kommer in går till välgörenhet.

  Har du någon grund för alla dessa anklagelser? Du kan nog vara glad att hon inte stämmer dig, som sagt. Sen har du mage att kritisera en tidning för att de kritiserar dina påståenden.

  Du kan vifta hysteriskt med armarna till försvar hur mycket du vill, det är bara att konstatera: Vänstern har rätt och du har fel – igen.

  1. Man måste vara beredd på att källkontrollera allt istället för att bara lyssna och tro. Greta Thunberg fanns listad hos bl.a. AAE men när Rebecca avslöjade det så togs länkarna bort. Jag gjorde själv en sökning på Google efter att länkarna var borta och problemet är då att man ändå får träffar på Greta Thunberg men med felmeddelande, d.v.s. träffarna finns kvar men de länkar inte till något. Jag gjorde samma test med mitt namn och då fanns det inga träffar. Så Rebecca har rätt – Greta Thunberg har varit uppe hos AAE, det finns flera sajter som hon har varit uppe hos.

   Man kan inte säga att något är fel utan att kolla fakta. Det är så diktaturer skapas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap