Sök
Stäng denna sökruta.

OS i Sverige – nej tack

Idag ska IOK bestämma sig om Sverige ska få vinster-OS 2026, det vill säga om sju år.  Samma år har vi för övrigt riksdagsval i september.  Och som alla gånger den mäktiga lobbybranschen idrott lyckas med något är siffrorna givetvis inte rimliga. För alla idrottsjippon kostar pengar och det är alltid någon annan som ska städa upp. Först låtsas idrottsrörelsen som kalkylerna håller och sedan får de arrangera något och oj då, bugeten sprack. Men då är det ju för sent. Någon måste betala och denna någon är alltid skattebetalarna. Som friidrotts-EM i Göteborg 1995, som gick 60 miljoner back.   De räknade, som SOK, med vinst men det bidde en stor förlust, som nästan skicka Svenska Friidrottsförbundet i konkurs. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon