Sök
Stäng denna sökruta.

Bollhavs-politik

Något annat kan man inte kalla förslaget som nu C, L och KD kommer rösta igenom i morgon om anhöriginvandring. Före åtstramningen 2016 hade Sverige EU:s mest generösa regler för asyl inklusive familjeåterförening.  Nu går vi tillbaka exakt dit.  När förslaget blev känt i januari, då Centerpartiet drev på att tvinga in punkten i JÖK-en orkestrerat av flyktingaktivisten Johanna Jönsson, meddelade Migrationsverket i en icke offentlig prognos att effekten bara förväntades bli 1000 extra asylsökande per år.  Det kan inte under några omständigheter stämma. Det är väl skälet till varför Migrationsverket inte vill publicera prognosen offentligt, för då måste man också visa hur det beräknats.  Tvärtom är just regler för anhöriga en kraftig pull-faktor enligt migrationsforskare.  Varje gång vi...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon