Dörren på vid gavel igen


Tre år tog det. 

Innan migrationsdörren stod på vid gavel igen och vi återgick till att ha EU:s mest generösa regler. 

Senast det hände kom det 10 000 personer i veckan en period. 160 000 personer kom på ett enda år. 

Tack Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. 

Jag hoppas att ni har en jäkligt bra plan att reda ut detta nu. För om ni tror för en sekund att inte detta meddelande nu når världens migranter tror ni fel. De har örnkoll på vilka länder som har generösa regler. Nu kommer volymerna gå upp. 

Och jag hoppas väljarnas dom blir hård när ni misslyckas att reda ut det. För det kommer ni göra. Vi brottas fortfarande med alla problem dels decennier av havererad integrationspolitik lett till och dels alla de hundratusentals som kom 2014-2015. 

Jag undersökte vad som styr volymer i ett inlägg i vintras. Läs hela här. 

Därför kommer jag citera mig själv, något jag nästan aldrig gör. 

Så här har det sett ut historiskt vad gäller Sveriges andel av migranterna till Sverige. Notera att vi har 2 % av EU:s befolkning. 

2005-2006 infördes flyktingamnestin som gjorde att illegala invandrare plötsligt fick PUT. Som ni ser gick andelen asylsökande upp då. 

Under den här perioden hade vi EU:s mest generösa regler. Vi tog under många år emot sex gånger fler asylsökande än vad vår befolkningsandel var i EU. 

Vi ser det historiskt när man studerar migrationsstatistik – så fort vi ändrar reglerna till mer generösa ökar volymerna året efter. Varje gång. Jag har flera exempel. 

Som Syrierna. 

2012 fattade Migrationsverket beslutet att ge alla 3-åriga TUT. Och 2013 att ge alla PUT. Det gick från 8 % till 32 % av EUs ansökningar från syrier på ett år. 

Innan dess var 3 % av Sveriges asylsökande syrier, efter besluten var de 38 %.  

2006 fattade regeringen beslut om flyktingamnestin och ökade rättigheter, då ökade antalet somalier. 

Men 2012 ansåg Migrationsverket att det var säkert i Somalia och då sjönk antalet direkt.

När regeringen 2016 fattade beslutet att inte ge PUT och ha strängare regler för anhöriginvandring, som harmonierade med resten av EU, valde plötsligt mängde med migranter bort Sverige. Även om vi historiskt legat på en hög nivå sjönk det från 160 000 till 25-30 000 per år. 

Att regeringen nu helt huvudlöst och med stöd av KD, C och L återigen sänder stora signaler till världens migranter att kom till Sverige, vi har återigen mest generösa regler, kommer dammluckorna öppnas. 

Var så säkra. 

De “prognoser” Lööf och gänget hänvisat till som ska rättfärdiga flyktingaktivismen och den totala ignoransen inför sakernas tillstånd i landet och vilka problem vi har kommer visa sig vara samma typ av luftslott dessa partier saluför varje gång det handlar om migrationspolitik. 

Det känns som en evighet till 2022 och nästa val. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

7 kommentarer till Dörren på vid gavel igen

 1. En viktig detalj som jag tror du missar är ändringen hur man bokför invandring; visst är det färre asylsökande, men totalen är fortfarande fruktansvärt hög. Förra året som det ska vara stramare regler var det fortfarande över 130,000 totalt som invandrade; kalla det för anhöriginvandring mm men det är fortfarande en enorm skattebörda som läggs för varje år.

 2. Kan det hänga på att man vill vara motvalls till SD och att detta utgör den prioriterade frågan i svensk politik?
  Svårt att se att ingen ser alla problem som Sverige brottas med och som till största delen beror på en huvudlös migrationspolitik.

 3. Med detta kommer på ca 3 år ytterligare 400000 muslimer. Allt smugglande handlar i princip enbart om muslimer. Det gör även s k Global Compact, vilken tillförsäkrar alla muslimer, inga andra, i enbart Västeuropeiska länder, evig försörjning och nyttjande av välfärd, med företräden före alla ursprungsbefolkningar, helt kravlöst.

 4. Det borde vara olagligt att göra detta. Att förflytta så stora mängder människor till Sverige för tankarna till de tvångsförflyttningar som Stalin gjorde efter andra världskriget. Vi trängs undan på vårt eget territorium av utländska grupper. Våra politiker från samtliga partier utom SD är aktivister. Det betyder att de sätter utländska grupper före det svenska folkets välbefinnande och bästa. De representerar inte längre de folk som valt dem. Det är inte det bästa för det svenska folket att dessa grupper kommer till vårt land. Tvärtom för de otrolig skada och bryter upp vårt samhälle på alla områden. De bryter mot det alldeles grundläggande art svenska folket äger rätten till landområdet Sverige. Att inkräkta på denna rätt är förräderi om det kommer inifrån och krig om det kommer utifrån. Politiker som sätter andra folk före sitt eget begår landsförräderi och borde åtalas av en domstol för krigsförbrytare.
  Deras handlingar idag kommer ha konsekvenser för Sverige och svenskar hundratals år framåt. Kanske är vi i minoritet om 100 år och tvingas leva med att rätta oss efter en muslimsk majoritetsbefolkning. Se hur det har gått för de vita i Sydafrika när de gick från att från början varit ca två miljoner vita och lika många svarta. Nu är de svarta 40 miljoner och de vita endast ett fåtal miljoner.
  Jag tror vi kommer att få en utveckling som liknar Libanon, Brasilien och Sydafrika. Skyhög brottslighet. Etniska och religösa motsättningar och terrorhandlingar från båda håll. Detta kanske sedan eskalerar till ett fullskaligt inbördeskrig. Och för vad… för att politiker skulle må bättre och klappa sig på ryggen och säga vingar verkligen hjälpt människor och gjort skillnad!

 5. Det finns 3 sorters människor:

  — Vissa lär sig genom att LÄSA information, fundera, och förstå konsekvenser

  — Andra lär sig genom att HÖRA information, fundera, och förstå konsekvenser

  — Men den tredje gruppen kan bara lära sig genom att SJÄLVA UPPLEVA KONSEKVENSER. De är oförmögna att räkna ut & förstå konsekvenser på förhand!

  ——
  Det är en olycka att Sverige består av makthavare — speciellt regering & riksdag — som till så stor del består av den tredje gruppen. När de väl insett vidden av deras beslut, då har för mycket tillåtits att hända och det är för sent att vända skutan rätt!!

  Stackars oss medborgare — det blir garanterat inte bra för NÅGON som lever här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap