Dörren på vid gavel igen

Tre år tog det. 

Innan migrationsdörren stod på vid gavel igen och vi återgick till att ha EU:s mest generösa regler. 

Senast det hände kom det 10 000 personer i veckan en period. 160 000 personer kom på ett enda år. 

Tack Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. 

Jag hoppas att ni har en jäkligt bra plan att reda ut detta nu. För om ni tror för en sekund att inte detta meddelande nu når världens migranter tror ni fel. De har örnkoll på vilka länder som har generösa regler. Nu kommer volymerna gå upp. 

Och jag hoppas väljarnas dom blir hård när ni misslyckas att reda ut det. För det kommer ni göra. Vi brottas fortfarande med alla problem dels decennier av havererad integrationspolitik lett till och dels alla de hundratusentals som kom 2014-2015. 

Jag undersökte vad som styr volymer i ett inlägg i vintras. Läs hela här. 

Därför kommer jag citera mig själv, något jag nästan aldrig gör. 

Så här har det sett ut historiskt vad gäller Sveriges andel av migranterna till Sverige. Notera att vi har 2 % av EU:s befolkning. 

2005-2006 infördes flyktingamnestin som gjorde att illegala invandrare plötsligt fick PUT. Som ni ser gick andelen asylsökande upp då. 

Under den här perioden hade vi EU:s mest generösa regler. Vi tog under många år emot sex gånger fler asylsökande än vad vår befolkningsandel var i EU. 

Vi ser det historiskt när man studerar migrationsstatistik – så fort vi ändrar reglerna till mer generösa ökar volymerna året efter. Varje gång. Jag har flera exempel. 

Som Syrierna. 

2012 fattade Migrationsverket beslutet att ge alla 3-åriga TUT. Och 2013 att ge alla PUT. Det gick från 8 % till 32 % av EUs ansökningar från syrier på ett år. 

Innan dess var 3 % av Sveriges asylsökande syrier, efter besluten var de 38 %.  

2006 fattade regeringen beslut om flyktingamnestin och ökade rättigheter, då ökade antalet somalier. 

Men 2012 ansåg Migrationsverket att det var säkert i Somalia och då sjönk antalet direkt.

När regeringen 2016 fattade beslutet att inte ge PUT och ha strängare regler för anhöriginvandring, som harmonierade med resten av EU, valde plötsligt mängde med migranter bort Sverige. Även om vi historiskt legat på en hög nivå sjönk det från 160 000 till 25-30 000 per år. 

Att regeringen nu helt huvudlöst och med stöd av KD, C och L återigen sänder stora signaler till världens migranter att kom till Sverige, vi har återigen mest generösa regler, kommer dammluckorna öppnas. 

Var så säkra. 

De ”prognoser” Lööf och gänget hänvisat till som ska rättfärdiga flyktingaktivismen och den totala ignoransen inför sakernas tillstånd i landet och vilka problem vi har kommer visa sig vara samma typ av luftslott dessa partier saluför varje gång det handlar om migrationspolitik. 

Det känns som en evighet till 2022 och nästa val. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!