Centerns bilhyckleri


Centerpartiet pratar ofta och gärna om landsbygden och vill påskina att de är framför allt gles- och landsbygdens parti. Samtidigt har de en politik som är skräddarsydd för lådcyklande Södermalmsbor med klimatångest. 

Hyckleriet är slående och jag förvånas över att så få verkar syna korten. 

Centerpartiet var Bondeförbundet. Idag är de framför allt Stureplanscentern – partiet för dig som samlar på olika sorts skam, vill vara en del i den ängsliga flocken och som bor i en stad, nära till allt. 

För utåt sett försöker de nu till exempel mildra kritiken mot de höga bensinpriserna och Bensinupprorets allt större påverkan, där framför allt Verklighetens folk, från stad som land samlas över partigränser i protest mot den maktfullkomlighet och elitism just Centerpartiet är en del av. 

Men läser man deras partiprogram mejslas bilden av Miljöpartiet 2.0 ut tydligt. 

För alla ni som la rösten på C i EP-valet nyss hoppas jag ni också tycker att det är kanonidé både att EU ska bestämma om länders fordonspolitik och kravet att inga bensin- eller dieselbilar ska tillåtas i hela EU 2050. 

Centern tycker att EU ska bestämma över om du och jag ska få köpa och köra en dieselbil. 

Fossiloberoende betyder nämligen just det – bara elbilar. Inga bilar som är beroende av diesel eller bensin, som ju är fossila bränslen. Idag blandar man in biobränsle i fossila men inga bilar körs på enbart biobränsle. Vi vet redan vad som hände med den stora ethanolerevolutionen (kalkon). 

Centerpartiet kräver också att det ska märkas om oljan och dieseln kommer från Norge, Irak, Saudiarabien etc så att “konsumenten kan göra ett medvetet val”. Svårt att veta vad de menar dock.

Vilken roll spelar det varifrån oljan pumpats upp menar de?

Ni har alla sett hur jobbigt Annie Lööf tycker frågor om bensinpriset är, eller hur? Hon blir stel och börjar prata om att de minsann vill sänka priset, genom att ta bort “överindexeringen”. 

Vet ni varför Lööf blir stel?

För att hennes parti inte alls vill sänka priset, tvärtom tycker de att bensinpriset är alldeles för lågt. Det är bara att läsa innantill på deras hemsida. 

“Fossila bränslen ska bära sin miljökostnad”.

Det är politiska för att de ska beskattas hårdare. 

Centerpartiet hatar bilen. De vill inte erkänna det men det är vad deras politik säger. 

De står inte för det offentligt men de vill göra det inte bara dyrare att tanka utan dyrare att överhuvud taget köpa och äga en bil. 

Som att öka fordonsskatterna ännu mer för de bilar Centerpartiet anser är “miljöfarliga”. 

I klartext innebär detta att alla bilar som inte är maximalt ett par år gamla eller elhybrider kommer klassas som “miljösämre”, för så ser dagens system redan ut. 

Alla ute i landet som inte har råd med en ny Tesla, som Stefan Löfven tycker att man kan köpa för att klara sig undan alla straffbeskattningar och höga bensinpriser, kommer alltså drabbas av Annie Lööfs högre fordonsskatter. 

Medan alla som har råd antingen med en ny bil, en bil som max är ett par-tre år, en elhybrid eller en Tesla kommer få lägre fordonsskatt. 

Centerpartiet vill också höja den idag redan höga bonusen till 100 000 kr (!). Inte en rad om att den nuvarande bonusen visat sig leda till att elbilarna säljs vidare i andra länder, som Norge, direkt. 

Ett enkelt sätt att roffa åt sig skattepengar, gratis. 

Detta är alltså inte en “bonus” utan ett direkt riktat bilbidrag till de som köper en av Annie Lööf godkända bilar. Som du kan ta från andra människors hårt inbetalade skatt och stoppa i egen ficka direkt. Säljer du bilen får du behålla bidraget. 

Centerpartiet vill ta pengar från låg- och medelinkomsttagare bilberoende landsbygd och ge till höginkomsttagare i städerna som är de som idag har råd att köpa en Tesla utan 100 000 kronor i bidrag. 

De vill också ge sig på företagarna och alla de som är beroende av bilen i jobbet. Alla glasmästare, snickare, elektriker, säljare, cateringfirmor etc. 

För “det är allvarligt att dagens skattebehandling av förmånsbilar innebär en indirekt subvention av bilåkande”. 

Notera formuleringen. 

Centerpartiet pekar alltså ut själva bilåkandet som ett problem i sig, vilket befäster bilden av dem som Miljöpartiet 2.0 med råge. 

För att lösa detta påstådda problem vill därför Centerpartiet “reformera systemet och öka klimatstyrningen kraftigt”. 

Det vill säga – de vill höja förmånsvärden och beskattning så att det inte längre blir rimligt att ha tjänstebilar. 

Om inte tjänstebilarna är Teslor. 

Grattis landsbygs-Sverige! 

För så här är det alltså i verkligheten hos det parti som utmålar sig vara er bästa vän. De säger en sak men har en helt annan politik. Allt för att lura alla som bor på landet och i städer utanför Stockholm att de verkligen bryr sig om er och era villkor. 

När de i själva verket struntar i er. 

Nu när de har möjlighet tack vare att de övergått till att bli ett Socialdemokratiskt lydparti kommer de med hjälp av det andra Miljöpartiet att börja bocka av alla försämringar, skattehöjningar och annat trassel som ska göra det ännu svårare att äga och åka bil. 

Det är bara att läsa innantill. 

Så ni som bor på landsbygd och glesbygd har inget att hämta hos Annie Lööf. Lyssna inte på vad hon säger, läs vad hon tänkt göra istället. 

Det står svart på vitt allt det hon i media inte låtsas om. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

 

6 kommentarer till Centerns bilhyckleri

 1. Man kan inte nog varna för Centerns lögnaktiga och bedrägliga propaganda. Centerpartiet av idag har absolut intet att göra med sin föregångare under Gunnar Hedlund och Thorbjörn Fälldin. Om man kallar föregångaren för Bondeförbundet kan man kalla efterföljaren för Stureplanscentern. Dess övergripande slagord är närodlat. Det enda man kan odla på Stureplan, förutom hyckleri och skenhelighet, är dagdrömmar och politiska rökridåer.

 2. Och på vintern kanske Teslan går 10 mil när den är fulladdad och temperaturen står på minus 20 grader. Hur isolerad blir då inte landsortsbon med en sådan bil om närmaste tätort ligger 10 mil bort?

 3. Inget jag inte visste, men andra behöver dock påminnas om hur kommunistpartier agerar.

 4. Varje gång jag läser om utträngningen av fossildrivna bilar ställer jag mig frågan. Var ska dessa 20 miljarder i skatteintäkter då komma ifrån?

  1. 20 miljarder är peanuts !
   Alla män mellan 18 o 67 som har en högertumme skall betala tumskatt om 1000 kronor per månad som indexuppräknas varje halvår.
   Om tummen saknas genom missbildning, amputation eller olycka betalas ytterligare ett skattetillägg på 40 % för tilltaget att smita från skatten.
   ————
   Eller mer seriöst, vid vilken nivå anses den elektriska bilparken tillräckligt stor ?
   40 % ?
   Då ryker premierna, vägtullar och normal bilskatt införs, och en kilometeravgift införs. Detta utöver vägskatt mm mm En särskild däcksskatt, de är ju svarta så det måste komma jätteläskiga saker från dom.
   Det finns vi det laget rätt många andrahandsägare som strax upptäcker att batteriet måste bytas till en ICKE RINGA kostnad……………..
   Inte minst på grund av den nyinförda särskilda miljöavgiften på batterier.
   Har man vi det laget lyckats döda kärnkraften också så blir det ju plötsligt möjligt att lägga på koloxidskatt på elen som behövs för laddningen, hämtad från den tyska brunkolen som åter kommer till heders.

 5. Annie har väl en “grön aktieportfölj” hos något gruvbolag, som tänker bli rika på dessa dyra mineral som behövs.
  Tänkte innan på, hur man ska kunna skydda bilen från stöld av delar, eftersom batterierna är så dyra.
  Satt också och funderade på, när jag körde, alla dessa bombattentat. Har vi sett bevis på att det är gängkriminella som vill skrämma sina konkurrenter. De lyckas ju aldrig skada någon. Tänkte att det kan vara ett sätt att trötta ut vårt samhälle, att det kommer komma politiska krafter inifrån dessa områdena som kommer kräva egen kontroll. Det kan ha dubbla syften, precis som alla bilbränder, som de flesta förstod har kriminella förtecken, som att få ut försäkringspengar på en kass bil (kvaddad motor eller nåt), inte att det var brist på fritidsgårdar. Men samtidigt fick de gratis reklam i hela nyhetsvärlden, som givit dem massa bidragspengar till olika “integrationsprojekt”. Pengar som ofta också hamnat hos kriminella.
  Jag kan slå vad om att allt sprängande har mer än ett syfte. De är betydligt smartare än vi tror. Alla naiva svenskar tror att “de andra” är som dumma husdjur, när vi i själva verket blir grundlurade på alla plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap