Skjuta snett

Så kan man sammanfatta den svenska vänsterns och miljörörelsens ensidiga fokus på att när det handlar om vapen i Sverige, inte sällan i debatter om kriminella, gång efter gång vilja begränsa och förbjuda de legala. När det är de illegala vapnen som begår nästan samtliga brott i Sverige. 

Taktpinnen i debatten håller sedan länge miljörörelsen, som av ideologiska skäl avskyr jakt. 

Nu har vi återigen, tyvärr, en vänsterregering med ohemult mycket makt för det lilla marginalpartiet Miljöpartiet och oturligt nog är det också nu EU:s vapendirektiv ska implementeras. 

Och som traditionen påbjuder inom Socialdemokraterna sa det en sak före valet, för att inte skrämma bort väljare, och gör tvärtom när de fått makten. 

För i juni 2018 lovade justitieminister Morgan Johansson, som gett ohederligheten ett nytt ansikte i sin ambition att strypa yttrandefriheten så mycket han kan innan han förlorar makten, att regeringen tvärtom ville förenkla för jägare och sportskyttar. Och inte hade för avsikt att gå längre än EU:s vapendirektivet förordar. 

Johansson lovade en massa saker innan valet som han sedan struntade i efter valet. Som alltid med sossar. 

Som att regeringen inte tänkte gå vidare där förslaget går längre än direktivet vad gäller magasin. Han lovade också att avskaffa licensplikten för ljuddämpare och att ta totalförsvarets intressen på allvar vad gäller de olika sportskyttegrenarna som hotas av direktivet. 

För att lyckas ännu bättre i valfläskandet såg också Johansson till att senarelägga lagrådsremissen till efter valet, för att inte drabbas av en jobbig debatt mitt i valrörelsen utan kunna ljuga i fred. 

Det förslag sossarna och miljöpartisterna la fram går istället längre än EU och ett av de mest drastiska förslagen är att kategorisera sportskyttevapen i samma kategori A som missiler (!). Vilket gör att sportskyttar inte kommer kunna ta sina vapen utomlands för tävlingar. Ett effektivt sätt att döda en hel sport. 

I vanligt ordning vill Socialdemokrater och miljöextrema ge sig på skötsamma jägare och sportskyttar i sin jakt på kriminella, som aldrig och aldrig kommer ägna sig åt legala vapen. Alla deras vapen är illegala, som man alltså inte kommer åt med lagstiftning om vapen. De smugglas in till Sverige och säljs av kriminella till kriminella. 

Man vill även införa 5-årslicenser på vapen. 

På grund av att regeringen ljög i valrörelsen om direktivet och att förslaget går längre än EU vägrar de borgerliga partierna Moderaterna och Kristdemokraterna att förhandla med dem om förslaget. Även SD och överraskande nog V säger nej. Stödpartiet Centern har visserligen sagt att de säger nej men givet hur många gånger de räddat Socialdemokraterna är det ju tveksamt om de som lydparti kan hålla emot när de pressar. De har fallit till föga för maktpartiet för många gånger, senast nu Strandhäll. 

De som litar på C i den här frågan ska inte glömma är att tack vare dem så kunde Morgan Johansson framgångsrikt strunta i sina löften innan valet. För han fick fortsätta som justitieminister.

Det är Centerpartiets fel att regeringen ens fått lägga fram detta urbota dumma förslag. 

Socialdemokraterna blev, som alltid  när de påminns om att vi lever i en demokrati och inte en enpartistat, rasande när de borgerliga partierna inte ville samarbeta om att förhandla ett uselt förslag till ett något mindre uselt istället för att skrota förslaget och komma med ett förslag som kan få stöd. 

Oseriöst.

Det är så Socialdemokraterna ser på demokratin. Som innebär att för att få stöd för ett förslag måste man kompromissa. Lägger man fram ett dåligt förslag får man ändra sig tills man får majoritet. 

Men istället kommer S och MP gå fram med eget förslag i riksdagen. 

Det blir upp till bevis för Centerpartiet om de än en gång ska agera lydigt stödparti till Maktpartiet och återigen svika väljarna som, denna gång landets alla jägare och sportskyttar. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!