Sök
Stäng denna sökruta.

Medieklimatdiktatur

Som klimatdiktatur, fast inom media betyder det. Det låter konstruerat men det är tyvärr inte det.  För jag råkade se en debattartikel på GP Debatt idag, författad av professor i medie- och kommunikationsvetenskap Peter Berglez. Och han tycker på allvar att vi ska politiskt styra medierna, efter klimatet.  Han är visserligen först nöjd med att medierna numera antagit den PR-byråroll miljölobbyisterna alltid velat att medierna ska ta.  Men sedan börjar det spåra ur rejält i totalt Pär Holmgren "jag vill avskaffa alla val"-stil.  Först kritiserar han all medias vanliga nyhetsbevakning. Det som ska enligt pressetiken ska förmedlas objektivt och ge medborgarna saklig korrekt information.  Men professorn tycker inte att de nyheterna är bra för de är inte tillräckligt vinklade...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon