Magasinet Paragraf ägs av ett engelskt bolag

Mystiken kring hatbloggen Magasinet Paragraf tätnar. I mitt förra inlägg visade jag att det svenska bolag som har det bankgironummer som de använder för sina tiggar-rundor och Swish-journalistik bara omsätter 100 000 kronor per år. 

Det betalar inga löner. 

Då dök det upp ett tips. 

Dick Sundevall har stora skulder hos Kronofogden. 2007 försattes han i personlig konkurs med 155 mål hos Kronofogden. 

Det här kan förklara varför han inte vill äga något bolag i Sverige, om han fortfarande är skyldig pengar. Som en utmätning på lön som bara kan göras om man har en lön. En lön i Sverige. 

Men det problemet kan man ju lösa genom att helt enkelt inte ta en lön i Sverige, om man har ett utländskt bolag. 

Så jag har hittat ett engelskregistrerat bolag, som heter Magasinet Paragraf. Och som bildades 2014. 


Där dyker Dick Sundevall upp som ägare. Samt ett bolag registrerat i skatteparadiset Malta. 

Det bolaget har jag inga uppgifter på vem som äger.

Kanske Sundevall själv? Det är inte ett ovanligt upplägg för skatteplanering nämligen, att ens bolag ägs av ett bolag i ett skatteparadis dit vinsterna skickas till låg beskattning innan man kan konsumera dem. 

Företaget är i alla fall svenskägt för jag hittade en jobbannons för callcentersäljare. 


Nu är det lättare att förstå att de 100 000 kronor per år som Paragraf tar in i det svenska bolaget möjligtvis är tiggeriet som står för, eftersom det är det svenska bankgironumret som anges i den verksamheten. 

Medan de företag som annonserar på denna kontroversiella lilla blogg som har en tredjedel av mina följare på Facebook, som Hurtig & Partners, Process Advokatbyrå, Lewis Langley & Partners, Holmbergs Advokatbyrå etc förmodligen betalar fakturor från det engelska bolaget. 

Jag hoppas de får upp denna text i sin mediebevakning som det brukar bli när jag skriver något, och de funderar rejält på om de verkligen tycker att hatvänstersajten Paragraf är en lämplig plats att annonsera. 

Man kan som sagt inte betala löner till sig själv och anställda på en omsättning på 100 000 kronor så någonstans tar pengarna vägen, eller så är Dick Sundevall så här dålig på att driva företag och alla jobbar ideellt. Men då undrar man ju vilka bidrag de lever på privat, folk kan inte leva på luft. 

Frågorna kvarstår: var är pengarna, Dick Sundevall?

Och nu uppkommer ju fler frågor – skatteplanerar du? Och är det Compello på Malta som säljer till exempel annonser på din sajt? Äger du det bolaget också? Är det svarta pengar?

Hela den historien blir verkligen bara bättre och bättre tycker jag. Fortsättning följer säkert. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!