Annika Strandhäll hall of fame

En av landets mest namnkunniga ministrar är Annika Strandhäll, mycket tack vare sin…..färgstarka närvaro på Twitter. Men alla är inte roade. Vid regeringsombildningen i februari tappade Strandhäll rollen som departementschef, en tydlig degradering. 

Men oppositionen har fått nog av hennes ständiga passerande av rim och reson och även rena påhitt. När hon sparkade den erkänt kompetenta Ann-Marie Begler, GD på Försäkringskassan, för att hon ville ha en syndabock inför valrörelsen, var det droppen men även det tillfälle M och KD väntat på – en grund för misstroendevotum. För där räcker inte erkänt uselt twittrande, man måste ha en grund politiskt. 

Centerpartiet, erkänt opålitliga sedan de först rädda kvar Hultqvist 2017 och sedan Stefan Löfven, trixade i vanlig ordning och vägrade ge besked förrän efter EU-valet. 

Det är verkligen inte bra för deras redan kraftiga hybris att tillåtas få en slags vågmästarroll i de här omröstningarna……

Detta har lockat fram det värsta i Socialdemokraterna. Stefan Löfven vill nu piska upp någon slags ”det är bara för att Strandhäll är kvinna hon kritiseras och alla som gör det är hatsvans”-retorik inför att Centern ska lämna besked. 

Syftet är väl att vädja till ”feministen” Lööf (hon som lät bli att sparka den kända tafsaren Eskil Erlandsson för att det kunde skada hennes profil som feminstisk aktivist ni vet). Om du röstar för att sparka Strandhäll är du högerextrem-retoriken. 

 

Syftet är väl att vädja till ”feministen” Lööf (hon som lät bli att sparka den kända tafsaren Eskil Erlandsson för att det kunde skada hennes profil som feministisk aktivist ni vet).

Om du röstar för att sparka Strandhäll är du högerextrem-retoriken. 

Intressant att komma från partiet som i EP-valkampanjens slutdebatt på riktigt beskyllde Sara Skyttedal för att vara kvinnofientlig för att hon ”har Gucci-väska och kör runt i sportbil”.

Vi har alltså en statsminister som kommenterar kvinnors utseende och sedan försvarar det. 


Desperationen är påtaglig. Några sosse-kvinnor har startat hashtaggen #backannika. Jag surfade in och kollade på den. 

Fyra inlägg publicerade, alla av S-torpeder. Säkert hennes egna vänner. 

 

Men allt är logiskt, om man utgår från det självtest jag gjort för att testa om du är kvinnofientlig. 

 


Bakgrunden till den relevanta kritiken mot Strandhäll, som för alla oss som är offentliga opinionsbildare tyvärr även leder till en del troll, är inte att hon är kvinna. 

Utan för att hon är orimlig. 

Här har jag samlat Annika Strandhälls Hall of Fame. Orkade inte lägga dem kronologiskt, ni får kolla på datum där de finns. 


Det finns garanterat många fler jag missat. Jag får komplettera om jag stöter på några jag inte har. 

Poängen är att även om Strandhäll för länge sedan passerat anständighetens gräns på Twitter och fler gånger än man kan räkna ignorerat att hedra det finaste förtroendeuppdrag man kan ha (minister) så är det den unkna historien med att först hylla GD Begler, sedan erbjuda henne en annan GD-post för att sedan när detta inte fungerar, sparka henne för att hon bara gjort som hon var tillsagd. 

Om Centerpartiet låter detta anmärkningsvärda beteende passera i riksdagen och räddar kvar den tredje socialdemokratiska ministern får vi veta i morgon antar jag. 

Jag tycker att hon borde fått sparken redan i februari. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!