Rösta ut Liberalerna


I riksdagsval är det runt 85 % som röstar, vi har internationellt sett ett högt valdeltagande. I USA är det ca hälften av de röstberättigande som orkar gå och rösta. 

Men i EU-valet har valdeltagandet varit lågt. 45 % röstade i valet 2009, till valet 2014 hade siffran stigit till 51 %. Men det är långt till riksdagsvalet. 

Matematiken är enkel – ju högre valdeltagande desto högre antal röster krävs för att klara spärren på 4 %. 

Som ni kan se fick Folkpartiet 368 514 röster i senaste valet. Valdeltagandet var 3 758 951 personer. 

En procent motsvarades såldes av 37 589 personer. 

För att klara spärren krävdes 150 356 personers röster 2014. 

Men om valdeltagandet i år går upp till 60 % skulle det krävas ca 162 000 röster för att klara spärren på 4 %. 

Det bästa sättet för att få ut svikarna Folkpartiet ut ur EU-parlamentet är att gå och rösta. 

För de som traditionellt ligger på soffan idag är Socialdemokrater, Sverigedemokrater och Moderater. Folkpartiet däremot har redan stor andel av sina väljare som röstar för att EU är så viktigt för en folkpartist. 

Ett ökat valdeltagande kommer alltså leda till att spärren höjs utan att Folkpartiet drar nytta av det och eftersom de dinglar runt spärren spelar varenda liten röst jättestor roll. 

Gå och rösta. 

Hittar du inget annat skäl – rösta för att din röst kan få ut Folkpartiet ur EU-parlamentet. 

Det skiljde 15 000 röster mellan socialisterna och Alliansens för det sista vägande mandatet mellan dessa två block. Hade 15 000 valt att rösta på Moderaterna eller KD istället för SD hade statsministern förmodligen hetat Ulf Kristersson och socialisterna hade fått sitta på avbytarbänken. 

Gå och rösta och rösta ut Folkpartiet. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

 

0 kommentarer till Rösta ut Liberalerna

 1. Synnerligen odemokratisk inställning! Upplysningsvis är Folkpartiet redan borta. Din världsbild verkar inte vara uppdaterad. Liberalerna tar säkert mandat. Moderaterna får välförtjänt reduktion av mandat. Att sparka fru Bildt är lika dumt som att sparka Cecilia W. Ge dig på abbortmotståndarna istället, med eftersom du är konservativt lagd törs du väl inte

 2. Nu är det ju så att jag gillar ALDE-gruppen och Guy Verhofstadt, så då får man bita i det sura äpplet. även C ingår tyvärr i gruppen. Inhemskt käbbel får man lösa i riksdagen.

 3. Upgiften på hur många som röstar i USA, gäller den delstatsval eller federala valen?

  Jag vet att vi i Sverige i stort sett alltid har jämfört USA med Sverige, eller USA med Tyskland, USA med vilket annat land som helst. Men det är inte alltid en bra jämförelse, och vad gäller federala valen blir det ganska fel: de skall snarare jämföras med EU-valet idag. Därmed bör valdeltagandet till federala val (främst presidentposten) jämföras med EU-valet (även om vi inte kan välja vår egen motsvarighet till president, utan bara ett tämligen tandlöst EU-parlament).

 4. Vi kan bara hålla tummarna,
  för att folkfienderna blir utröstade i kvällens Ö-råd.

  Då ropar vi unisont…
  ÄNTLIGEN)))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap