Search
Close this search box.

Rösta ut Liberalerna

I riksdagsval är det runt 85 % som röstar, vi har internationellt sett ett högt valdeltagande. I USA är det ca hälften av de röstberättigande som orkar gå och rösta.  Men i EU-valet har valdeltagandet varit lågt. 45 % röstade i valet 2009, till valet 2014 hade siffran stigit till 51 %. Men det är långt till riksdagsvalet.  Matematiken är enkel - ju högre valdeltagande desto högre antal röster krävs för att klara spärren på 4 %.  Som ni kan se fick Folkpartiet 368 514 röster i senaste valet. Valdeltagandet var 3 758 951 personer.  En procent motsvarades såldes av 37 589 personer.  För att klara spärren krävdes 150 356 personers röster 2014.  Men om valdeltagandet i år går...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon