Hemligt bidrag till RFSU?

Idag avslöjade SVT att Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk inte bara tagit traktamente trots att hon bor i Bryssel och därför inte borde ha något.

Utan också att hon lagt över en miljon senaste mandatperioden på ”några kaffekoppar och ganska många 3D-klitoris”.

Vänsterpartiet har mycket hög svansföring när det gäller andra partiers bidrag.

Och öppet lesbiska Björk har hela sin politiska karriär haft stort fokus på HBTQ-frågor. 

I en intervju nyligen sa hon att Vänsterpartiet ska vara en ”brygga mellan folkrörelser, civilsamhälle och parlamentet”.

Den 20 april 2018 blev Björk ny HBTQ-talesperson för Vänsterpartiet efter Hans Linde. Som valdes till ny ordförande för RFSU i juni 2017. 


Både Vänsterpartiet och Ung Vänster är några av de få medlemsorganisationer RFSU har, tillsammans med andra vänsterföreningar som LO, SSU, syndikalisterna, CUF och LUF. 

Det intressanta här tycker inte jag är att hon köpte klitoris för pengarna utan jag skulle vilja veta hur många hon köpte. 

För de kostar 349 kronor styck. Och säljs av…….RFSU. 


Hur mycket av den miljonen hon tagit ut i traktamente ut fast hon bor i Bryssel har effektivt överförts från Bryssel direkt till RFSU?

Vänsterpartiet är ju en brygga från parlamentet in till folkrörelse och civilsamhället, där jag utgår från RFSU tycker att det ingår trots att de mer är ett företag än en förening (de tjänar miljoner på kondomer). Den bryggan kan ju till exempel innebära pengar. I form av ”ganska många 3D-klitoris” inköpta av en partivän. 

Väldigt praktiskt ändå.

Att beställa en massa profilmaterial från kompisen Hans Linde för traktamente man inte har rätt till och vips, får RFSU ett slags extra bidrag. Utan att Vänsterpartiet behöver redovisa det heller. 

Jag antar att de fina klitorisarna är slut för att Malin Björk köpt hela lagret. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!