Centern legitimerar extremism

På onsdag ordnar Centerpartiet seminarium i riksdagen som jag skrivit om tidigare. Ihop med extrempartiet Vänsterpartiet, som inte utesluter väpnad revolution i sitt partiprogram. I min bok är man inte ett demokratiskt parti om man beter sig så. 

Centern har precis kokat ihop en veritabel lögnsoppa om Kristdemokraterna att Lars Adaktusson, som medverkade i ett seminarium om kristen förföljelse. Tesen som Fredrick Federley och Annie Lööf har är att för att det medverkade abortmotståndare på konferensen (alla i Sydamerika är katoliker i princip) så legitimerar KD extremism.

Man blir som man umgås alltså.

Abir Al-Sahlani, Centerpartiets tvåa, är arrangören av seminariet på onsdag. Men för att i ett partis namn arrangera saker i riksdagens lokaler krävs officiellt tillstånd från partiet. Det är partiets seminarium, och därmed ansvarar faktiskt även vice partiledare Fredrick Federley för detta. 

Om man nu blir som man medverkar är det lungt att säga att Abir Al-Sahlani på onsdag själv är extremist. 

För det behövs inte lång googling för att hitta allt detta extremistgäng samlat ihop som gemensamt CV. 

Som Maimuna Abdullhai från Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK). 2015 kallade hon IS-mördarnas resor för ”så kallade terrorresor” och anklagade alla som ville kriminalisera dem för ”angiverisamhälle mot muslimer”.

Avskyn mot Adaktusson delar de klädsamt med Federley och resten av Centerpartiet. 

Relativiseringen är talande – i slutet av artikeln kallar Abdullhai IS-mördarna för ”politiserade svenska muslimer som strider utomlands”.

Människor som kokar kristna i tjära, sliter itu dem med bilar och halshugger barn. 


Hon och Fatima Doubakil (också MMRK och tillsammans har de anklagat Soffan Hermansson för förtal) har länge opinionsbildat mot allt politiskt fokus mot terror.

Som i den här artikeln från 2014 när de kallar terrorlagar för raslagar

Det är enligt experter rätt att klassa MMRK som en extremistorganisation, som relativiserar jihadism och terror och som själva bjuder in hatpredikanter. Som Ali Berzengi, som dömts till fem års fängelse för att ha samlat in pengar för terrorbrott. Detta var innan IS till och med. 

Medverkar på seminariet gör även just Afrosvenskarnas Riksförbund, som Kitimbwa Sabuni representerar. 

Rashis Musa, ordförande för Sverige Unga Muslimer där även Mehmet Kaplan varit ordförande, blev som bekant av med bidraget från MUCF efter granskningar om deras inbjudningar av hatpredikanter. SUM har en likadan historia som övriga islamister av det – de har bjudit in såväl Kamal El-Mekki och Jamal Badawi .

2011 bjöd Mehmet Kaplan in den kända antisemiten Yvonne Ridley till ett likadant riksdagsseminarium som nu hålls på onsdag. 

Cage UK:s överhuvud Yvonne Ridley är inte bara en känd antisemit utan hon försvarar också terrorister. 


MMRK och Cage UK skrev en vitbok ihop som försvarade terrordömde Munir Anwad. MMRK har även bjudit in honom som föreläsare. 


Awad har nyss släppts efter 8 år i fängelse i Danmark efter att ha förberett terrordåd mot Jyllandsposten. 

Munir Awad är för övrigt gift med fd ordförande för Sverige Muslimska Råds ordförande, konvertiten Helena Benaouda. Eller Helena Hummsten som hon också kallar sig. Hon är idag ordförande för Ibn Rushd, och gick i fronten för att göra ner MSB-rapporten bland annat Magnus Norell skrev åt myndigheten. 

Här har vi alltså ett gäng som gång på gång både bjudit några av världens värsta hatpredikanter, som tycker att homosexuella ska dödas, kvinnor låsas in och som är öppet antisemitiska. De anser även att kristna borde dödas och hyllar och uppmuntrar terrorism. 

Detta gäng tycker Centerpartiet är rimligt att normalisera och ge en plattform. 

Ironiskt nog ”i kampen mot extremism” legitimerar man extremister.

Men så har också Centerpartiet som jag tidigare visat länge varit en plattform för radikala, genom bland annat Ebtisam Aldebe och Michael Yüksel. 

Abir Al-Sahlani polisanmäldes 2013 för att ha från Centerns biståndsorganisation fört över 6 miljoner kronor till sin egen pappas parti i Irak. 

Detta är inte första gången Abir kandiderar till EP, hon gjorde ett försök som tredjenamn i valet 2009.

Då fokuserade hon delvis på ursprung – invandrare, särskilt irakier, skulle förmås att rösta på henne för att hon själv är irakier.  Åtminstone sa hon det själv i en intervju med Sydsvenskan. 

Att just hon arrangerar seminarium ihop med det kärnans inom den islsmistiska commuintyn där fokus ligger på islamofobi och afrofobi är inte konstigt – al Sahlani inledde sitt politiska engagemang inom Alla mot rasism. 

Men al-Sahlani gjorde som bekant comeback i Centerparitet efter bedrägerianklagelserna, precis som Eskil Erlandsson gjorde på sitt sätt efter helt andra anklagelser. 

Centern har en otroligt märklig definition av vilka som är extrema och vilken kamp det egentligen handlar om.

Som när Annie Lööf tog upp attentatet mot de judiska ungdomarna som exempel på högerextrema när det var en asylsökande muslim som kastade brandbomben.

De säger att de representerar det goda i kampen mellan gott och ont i det vi andra kallar EU-val samtidigt som de legitimerar antisemitism och hatpredikanter genom att de daltar med de extrema grupperingar som står för det. 

Som det gamla ordspråket: 

Tomma tunnor skramlar högst.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!