Search
Close this search box.

Uppgradera nödvärnsrätten

Vi har ett rättssystem idag som tyvärr inte uppfyller sitt syfte - det är inte rättvist. Vi har enorma straff för skattebrott men några månader, max något år för våldtäkt. Vi har mängdrabatter, inte omvänt - att ju fler brott du begår desto hårdare straff. Vi har ungdomsrabatter, vilket ha gjort att den grova brottsligheten krupit ner under 16 för att dessa går fria mer eller mindre. Och vi har problemet med att det behövs synnerliga skäl för att utvisa en person, inte synnerliga skäl för att de ska stanna kvar. En annan sak vi har är en för slapp nödvärnsrätt. Regleras i brottsbalken kapitel 24. Om någon bryter sig in hos dig har du visserligen rätt att försvara...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon