Sök
Stäng denna sökruta.

13 veckor för fika och film

Vad gör man med alla arbetslösa ungdomar och nyanlända som varken har en godkänd gymnasieutbildning eller ett jobb? I Sverige heter metoden - Gömma i statistik. En av våra politikers allra käraste verktyg i lådan. Förberedande Utbildning (FUB) är en sådan. 2017 la Arbetsförmedlingen 1,7 miljader på FUB, förra året 1,1 miljarder. Årets kostnad beräknas till 900 miljoner. Totalt alltså 4 miljarder på tre år. Men som med mycket sossarna hittar på och Arbetsförmedlingen ska leverera blir det kalkon. Riksrevisionen har granskat FUB och konstaterar att det inte fungerar. Det heller. Eller som Riksrevisionen skriver: "Granskningen visar bland annat att arbetssökande som deltar i insatsen får lägre framtida arbetsinkomster jämfört med andra arbetssökande, vilket talar för att att insatsen...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon