Fimp-poliser. Ett moderat förslag.

Man gillar inte allt ens eget parti håller på med, det ska gudarna veta

I Stockholm tvingas M att regera ihop med illgröna C, och Daniel Helldén. Mannen som ansvarar för snöröjning som inte sker när det är snö utan för fjärde året i rad har den hänt EFTER snön smält bort.

Men detta verkar vara ett helt eget förslag från mina partivänner i staden – fimppoliser.

Ni läste rätt.

Men för att verkligen göra det olagligt att slänga ett tuggummi eller fimp på mailen och ta ett steg närmare en polisstat:

De är giftiga och farliga, säger hon och meddelar att hon ligger på justitieminister Morgan Johansson att ändra lagen.

Stadens moderater ligger på historiens värsta justitieminister, som inte kriminaliserat IS men ville inskränka yttrandefriheten för vanligt folk, att stifta fler orimliga lagar?

Jag blir ändå förvånad.

Så vi ska betala ordningsvakter och kräva att polisen ägnar sig särskilt åt att haffa det stora trygghetshotet ”ungdomar sitter och röker på en parkbänk”, ”medelåldersman slänger en prilla” samt ”mamma med barn som tappar en urdrucken Festis”.

Det här förstår jag lika lite som den idiotiska public service-skatten. Men alla partier har en skillnad mellan partiet nationellt och vad partiet gör och tycker lokalt.

Och jag drar mig inte för att kritisera mitt parti när de förtjänar det. Jag är varken en halleluja-partist eller en slentrian-gnällspik.

Vill vi vara ett parti som prioriterar löjliga lagar för saker som är mellanmänskligt hyfs? Det är ju sånt vänstern sysslar med.

Det står i artikeln att skräpet ökat sedan 2010. Varför då? Ska man inte först ta reda på varför innan man drar fram stora klubban för att kollektivt straffa alla som tappar en prilla på marken med bötesstraff?

Sådana här förslag hör hemma i papperskorgen. För en moderat. Tycker jag.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!