Sök
Stäng denna sökruta.

XR – the new kid on the block

Det finns en ny organisation, som jag själv blev bekant med nyligen bara - Extinction Rebellion. Känn er inte dumma om ni inte vet vad det är, de bildades i höstas. För den här sortens "protestgrupper" är som kameleonter, de byter namn och skepnad regelbundet medan innehållet är detsamma. Inspirerade av det allt större fokuset på klimatet förstod den gamla Occupy Wallstreet-rörelsen att här finns det en marknadsandel att ta, rörelsen som startade i New York 2011 men som senaste åren fört en tynande tillvaro. Occupy Wallstreet tror inte på demokratin och på val, anser att media är korrupt och att enda vägen framåt är att avskaffa kapitalismen. Även Occupy-rörelsen pratade miljö och klimat. För 2011 skrev till exempel...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon