3 miljoner till gräddfil

Stockholm Stad styrs idag av Alliansen, med ett tråkigt bihang av Miljöpartiet. Inte min favoritkonstellation men hellre borgerligt styre än vänstern.

Då kanske man kan tro att dumheterna är slut. Att det nu inte är relativism, fåniga hitte-på-projekt och gräddfiler skattepengar ska gå till. Utan till saker som fungerar.

Ändå får man läsa om kommunala el-cyklar i Skarpnäck och som idag, tre miljoner kronor av skattepengar som oavkortat går till afghaner som fått uppehållstillstånd genom den usla gymnasieamnestin.

Tre miljoner i bara kostnad för att ordna rum, sedan ska skattebetalarna stå för fiolerna resten av tiden afghanen studerar.

Vilka svenska ungdomar fixar kommunen bostad till och betalar? Vad är det för skillnad på en 19-årig afghan som pluggat på gymnasiet och en 19-årig svensk som vill flytta hemifrån?

Vi har en massa ungdomar som inte kan flytta hemifrån på grund av dysfunktionell bostadsmarknad, orimliga amorteringskrav, höga kontantinsatser och enorm bostadsbrist som följd. Vi har en växande grupp hemlösa pensionärer. Och vi har de ”vanliga” hemlösa knarkarna, fyllona och psykiskt sjuka, inte sällan en kombination av alla tre.

Varför ska ett borgerligt styrt Stockholm ge tre miljoner kronor särskilt till afghaner? Varför är det extra synd om den gruppen?

Det är så här man skapar motsättningar i samhället. Att man upprätthåller gräddfiler och skapar nya. En särskild uppsättning rättigheter för en särskild grupp.

Pinsamt, Alliansen.

Miljöpartiet har jag inga som helst förväntningar på så de är jag inte ens besviken på.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!