Fyrvaktaren ljuger online

Facebookgruppen startades för ett enda syfte – kasta skit på GP Ledare när Alice Teodorescu blev politisk redaktör där 2015.

De har inte uppdaterat sedan november 2018.

Så här står det överst på Facebook-sidan:

”Åsikterna är gruppens egna och har ingen koppling till något parti eller annan organisation”

När man läser ”Om” står det: kommenterar GPs ledarsida utifrån fakta och arbetarrörelsens värderingar.

Vi ska få intrycket om något slags grästrotsinitiativ. Ett gäng glada vänsterungdomar som bara av en händelse älskar att läsa GP:s ledarsida så mycket att de vill ägna en hel Facebook-grupp åt att kommentera. Innan de la ner postades det flera inlägg i veckan.

Men i själva verket är detta bara ett i raden av projekt sossarna driver där de påstår att det inte är partiet som ligger bakom men i själva verket är ett 100 %-igt av partiet finansierat projekt.

Läser man Socialdemokraterna i Göteborgs verksamhetsberättelse för 2018 kan man se följande stycke:

”Arbetet med att kommentera GPs ledarsida, som hade skötts från Ny Tids redaktion under namnet Fyrvaktaren övertogs i augusti av Tankeverksamheten inom arbetarrörelsen i Göteborg. ”

Jag har granskat dem förut och även innan bytet påstod de att de var helt fria. Trots att det från starten 2015 till augusti 2018 alltså var det av Socialdemokratiska partiets helägda aktiebolag AiP Media som finansierade, som i sin tur gav ut nu nerlagda Ny Tid. Det står ju uttryckligen att personen som uppdaterade sidan jobbade på deras redaktion. Alltså finansierades Fyrvaktaren helt av sossarna.

Tankeverksamheten är också sossarna. Även om det är sossarnas studieförbund ABF och LO som också finansierar. Potejto potato alltså.

Socialdemokraterna kan inte vara ärliga. Det ligger i deras DNA. De ljög i valrörelsen och de ljuger nu.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!