Sök
Stäng denna sökruta.

Skillnaden mellan skillnader

Eftersom politik handlar om resurser och att den stora skiljelinjen är och förblir mellan höger och vänster är ordet "skillnader" ofta i centrum på olika sätt. Dagens modeord är klyftor men det varierar. Men ordet skillnader rymmer en inneboende konflikt - alla skillnader är inte orättfärdiga. Eller ens icke önskvärda. Det finns också skillnader som må vara dåliga men som politiken ändå inte är lösningen på. Däremot är det essentiellt att göra skillnad på skillnaderna, för de rättfärdiga eller till och med önskvärda är därmed inget problem och kräver således ingen politisk lösning. Medan de orättfärdiga är de som kan konstateras vara problem och därför kräver att en lösning formuleras. Men även då måste man avgöra om just denna...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon