Sök
Stäng denna sökruta.

Kvinnor och myten om riskkapitalet

Dagens Industri Digital publicerar varje år en artikel om riskkapital inom techbranschen för att de 2017 lanserade en egen databas Nordich Tech List som de säljer prenumerationer för. Artikeln är en säljartikel för databasen men går då igenom alla de techbolag som finns registrerade i databasen. I år var det 815 stycken som de kategoriserat som Tech. Detta blev en stor nyhet. I de undersökta bolagen Di Digital byggde sin artikel på framgick inte antal bolag som drivs av enbart kvinnor men jag mailade och frågade. Av de undersökta 815 bolagen var 38 grundade av enbart kvinnor. Och 90 mixat kön av grundare. Någon uppgift om hur många av dessa som sökt men inte fått riskkapital hade hon inte...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon