Lisa Pelling kackar i eget bo

Det är alltid något av det roligaste i politiken när det händer. När motståndare blir så provocerade av någon att de kapitalt gör bort sig och i en ilskedriven gränslös verbal spya beter sig exakt som det de påstår sig vara emot och vill bekämpa.

Som Lisa Pelling.

Hennes artikel om Ebba Busch Thor är ett sådant fantastiskt exempel på när en vänsterfeminist går all 50-tals man in mot en annan kvinna. Hon kunde inte hålla sig, hon har väl länge närt ett allt starkare hat och en frustration mot Ebba Busch Thor som är allt hon inte är. Och gör bort sig kapitalt.

Tack och lov glömmer inte internet heller och jag ska göra mitt bästa för att detta mästerverk inte faller i glömska.

Om jag hade tagit hennes stilistiska grepp och kommenterat hennes utseende hade jag till exempel kunnat skriva att hon i sin the kristet utseende-frisyr och praktiska kläder utstrålar en inövad byråkratmin för att låtsas som hon vet vad hon pratar om men eftersom jag till skillnad från Lisa Pelling inte jagar klick för att förminska vare sig kvinnor och män genom att reducera dem till utseende dristar jag mig till att undvika det även idag.

Jag skrev därför om hennes artikel för att påvisa exakt hur klockrent hyckleriexempel detta är.

För alla som inte kan förstå ironi är artikeln nedan alltså citerad i sin helhet, omskriven på valda delar och medvetet ironiskt för att göra en retorisk poäng.

……………….

Alice rider på en tiger

LEDARE Miljöpartiet försöker rida på de nationalistiska och islamofoba stämningar som Sverigedemokraterna har piskat upp. Det är riskfyllt.

Idag samlas över ett tusen miljöpartister till Kommun- och regionpolitiska dagar i Örebro. Det lär vara idel leenden i konferensanläggningen Conventum. Opinionssiffrorna är på topp, i vissa mätningar är det tvåsiffriga tal, ”Miljöpartisterna växer så det knakar” som partiet meddelar på sin hemsida.

Det finns många anledningar att le i politiken. Det finns statsvetenskaplig forskning som visar att väljare föredrar politiker med ett attraktivt utseende. Människor som ser attraktiva ut framstår som kompetenta, och framgångsrika. Och ett attraktivt utseende verkar locka vänsterväljare i större utsträckning än högerväljare. All anledning att vara snygg i håret och ha ett bländande leende, alltså.

Det är också en gammal sanning att ”gladast vinner”. Det gäller att se ut att vara säker på sin sak. Alice Bah Kuhnke tog ett kanske väntat men ändå kontroversiellt kliv åt vänster när hon deklarerade att MP:s ”förhållningssätt i en ny parlamentarisk situation“ skulle vara att öppna upp för att förhandla med Sverigedemokraterna. Beskedet är inte oväntat, men profilerade Miljöpartister som Rasmus Ling och Lorenz Tovatt, MP:s tredjenamn på listan till Europaparlamentet, är kritiska och deras kritik lär delas av en hel del av det kommunala fotfolket på plats i Örebro.

Det väl inövade leendet sitter kvar på Alice Bah Kuhnke.

Själv kan jag inte låta bli att associera ständigt leende människor till mina tonårs Uppsala. På den tiden gick det knappt att gå på gågatan utan att möta dawamissionerande salafister , en bokstavstroende muslimsk gren som en ung Alice Bah Kuhnke var medlem i. Allah kommer ge dig framgång, det är islams och salafismens grundsats men bara om du lever strikt sharia och ler så att du ser lycklig ut.

Salafismen är numera etablerade i Sverige i ett stort framgångsrikt nätverk av imamer och utlandsfinansierade moskéer.

Men det väl inövade leendet sitter kvar på Alice Bah Kuhnke. Tillsammans med Leila Ali Elmi sveper hon fram genom politiken och opinionsmätningarna. Schampo-reklam på stilettklackar och slöja. Men det är inte enbart utseendet folk röstar på. Det vore att förminska såväl Alice Bah Kuhnke som väljarna att påstå det. Framförallt vore det att förminska hotet från den nationalkonservativa högern. Det hotet är reellt.

Miljöpartiet försöker rida på de nationalistiska och islamofoba stämningar som Sverigedemokraterna har piskat upp. Genom att öppna förhandlingsrummen för Jimmie Åkesson och hans parti riskerar hon att legitimera hatet, och stärka det.

Det är riskfyllt. För skrattar bäst som skrattar sist, som bekant. Eller som det heter i en klassisk limerick:

There was a young lady of Niger

who smiled as she rode on a tiger;

they came back from the ride

with the lady inside,

and the smile on the face of the tiger.

…………………………………………..

Jag har en annan limerick till Lisa Pelling.

There once was a girl called Jane,
who thought she had a really big brain.
She thought she was cool, 
standing in a puddle of drool,
but really she was just insane

För hade Pelling skrivit min version av artikeln hade hon fått löpa gatlopp. Hade Svenska Dagbladet eller Göteborgspostens ledarsidor publicerat det skräpet hade hon fått leta jobb någon annanstans. Hon hade beskyllts för att vara rasist, islamofob, afrofob och antifeminist.

Men nu – tystnad.

Från alla som inte är höger. Alla principer över bord i jakten på att med vilka metoder som helst försöka vinna när man varje dag förlorat sedan länge.

Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta valresultat på 100 år och vänstern ligger hjälplöst efter inom påverkan, inte minst digitalt. Deras tankesmedjor fungerar som torpeder av partiet helt befriade från fria och levande tankar och Daniel Suhonen är den enda som får uppmärksamhet inom vänstern. Vilket måste suga rejält för mångmiljonkoncernen Arena som aspirerar på att vara en slags Timbro för sossarna men som bara blivit ett Pravda-organ för Sveavägen 68:s principprogram och PM.

För att publicera en av avundsjuka drypande sexistisk artikel om svensk politiks yngsta kvinnliga partiledare och den som har högst förtroende där hennes utseende framhålls som något slags argument för någonting alls är häpnadsväckande att det kan ske 2019. Har hon inga vänner?

Att dessutom inkludera religionskritik är intressant. För så här är det i Sverige att den enda religion vänstern öppet får förakta, är kristendomen. Och kristna människor.

Även om det finns mycket att säga om Livets ord så är den kristna lilla sektliknande församlingen inte i närheten så illa som exempelvis salafister. Och Ebba Busch Thor gick dessutom i grundskolan i Livets ord, för att hennes föräldrar var med. När hon kunde välja i gymnasiet valde hon en annan skola och hon är sedan länge inte heller med i den församlingen utan i svenska kyrkan.

Vad hon gjorde som 16-åring borde vara ointressant men icke, hon är ju höger.

Men magplasket ska just ses som min inledning – som en aldrig sinande källa att ösa ur som exempel på vänsterns förbluffande hycklande i frågor som jämställdhet och makt.

Där en kvinna just för att hon är ung, höger, kristen och snygg förminskas till stilettklackar och shampooreklam av påstådda feminister i foträta skor och ABF-charm.

Så jag vill ändå tacka Lisa Pelling för att hon gör mitt jobb så lätt. Och kul.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!