Sök
Stäng denna sökruta.

Plast – enkelt att hata

Det började med gummiankan och har sedan gått över till plast. Hatet miljörörelsen fokuserar på mest. Men det är för att det är enkelt att sälja in. Plast görs av olja, ergo är plast ondska. Fossilt bränsle, usch och fy. Problemet med plast är att materialet i sig är jättebra. Det är hållbart och går därför att återanvända, det är lätt att återvinna och göra nya plastsaker med och det har en massa goda egenskaper, som att det till exempel är hygieniskt och minskar bakterier. Men hamnar den i naturen tar det långt tid att bryta ner. I Sverige återvinner vi nästan all plast eller så förbränns den till fjärrvärme. Vi har så mycket fjärrvärmeproduktion att vi måste importera...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon