Tid för tango

Om ni undrar varför regeringsbildningen drog ut på tiden och varför JÖK-en tog så lång tid att få fram så har jag en gissning.

Det visar sig nämligen att delar av regeringen inklusive statsminister Stefan Löfven var upptagna med att spela in en skiva precis då.

På bilden ser ni Annika Strandhäll, Löfven, Ann Linde och Tomas Eneroth, bland olika nuvarande och före detta politiker och fackpampar.

De bekräftar i artikeln att de sjöng in skivan parallellt med regeringsbildningen.

Skälet?

De ”gör för lite kul” saker nu för tiden. Nu vet jag inte om S-ledningen stuckit näsan i SCB:s nedbrutna Valu senaste valen men de har alltså 15 % av de unga männen och strax under 20% av de unga kvinnorna idag. Deras väljare dör bokstavligt ut. De har flest väljare över 70 år.

Deras svar?

Spela in en vinylplatta med gamla arbetarsånger. Som följande gäng dessutom istället för att regera landet valde att bistå med mer eller mindre goda sångröster till:

Personer som borde varit på jobbet och regerat istället för att tramsa i en studio är tyvärr rätt många på den där listan. Your skattepengar at work.

Jag tycker verkligen Socialdemokraterna har en riktig utmaning framför sig, för att parafrasera vår statsministers vanligaste ord för att beskriva totala haverier.

Aldrig har dessutom ordet tondövt varit mer passande.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!