Vuxna björnar

Magdalena Andersson meddelade nyss att varken vårbudgeten eller kommande budgetar kommer medge några stora utsvävningar: ”Sverige går mot tuffaste läget på hundra år”.

Med det i åtanke kommer ni bli glada och tacksamma över att 701 901 kronor av just era skattepengar går till vuxna björnar, via MUCF.

För Nordic Bears är just en förening för vuxna män med skägg, som visserligen gillar andra män, men mest av allt av deras hemsida att döma gillar de kalas.

Ett axplock av de aktiviteter hemsidan anger är just det – fest. Som här i Oslo med den norska motsvarigheten Bamseklubben.

Nu var jag, och kanske inte ni heller, medvetna om innan det här att björn alltså är en sexuell läggning tydligen, eller tja, en del av homovärlden och alla de små preferenser som finns där.

Även om det just på gatan är svårt att skilja en björn från en vanlig innerstadshipster med rutig skjorta, cykel och surdegen på hotell på semestern, det måste jag medge.

Men att MUCF tycker att vuxna skäggiga bögars rätt att festa tillsammans är så värdefullt att de ger 700 000 kronor till dem för det var en ännu större nyhet.

Festa eller ligg med vem du vill tycker jag, skägg eller inte skägg. Men låt mig slippa betala för det.

Men detta är Sverige så det enda jag kan säga – your skattekronor at work. You are welcome.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!