Centern och sanningen – ett öppet förhållande

Igår fick jag ett tips om att Centern i Kristianstad handlade sprit i Tyskland som jag inte hann skriva om innan jag blev tvungen att gå hemifrån och när jag kom hem hade medierna skrivit. Som ni kan se på bilderna kom tipsen tidigt igår. Synd på en bra story men fortsätt ändå tipsa!

Idag noterade jag i flödet att en person online kontaktat Lööf och Centern för att de helt sonika stulit hans bild.

I fredags klockan 15.15 la Annie Lööf på sitt Instagram-konto som hon numera använder som en av sina primära kommunikationskanaler och har 72 500 följare på, nedanstående bild. Som hon tackade Hamid för.

Gissar att den stackars reflexvästklädda damen i bakgrunden som precis moffat i sig sin lunchmacka inte är helt nöjd med spridningen av bilden dock. Bilden delades också på Lööfs FB-konton med 54 000 följare.

Problemet med bilden är att det inte är Hamid som tagit den utan en person som heter Martin Hedberg, som själv var på demon i fredags. Han är tydligen metrolog och föreläser om klimatet.

För 15 timmar sedan, bilden är tagen nyss från hennes FB-konto, hörde Hedberg öppet av sig för att påpeka att bilden inte är Hamids utan att det är han, som utan cred i hennes flöde, tagit bilden.

Centern svarade och sa för 15 h sedan att de skulle ”titta på vad som gått fel”.

Kollar man nu på Lööfs Insta-flöde har hon, utan att skriva en rättelse där, lagt in Hedberg och tagit bort Hamid. Som om det stod rätt från början.

Men på hennes FB står det fortfarande Hamid, som ni kan se på skärmdumpen nedan. Trots att det var där Hedberg hörde av sig till henne och påpekade felet redan för 15 timmar sedan.


Och Centern behöver inte få något mail heller för att få reda på vad som hänt – det är bara att följa flödet. Martin Hedbergs flöde. För i fredags postade han alltså bilden på sitt lilla Insta-konto med 240 följare. Bilden fick 39 gilla, men som ni kan se pingade han in Lööf i bilden och hon (hennes medarbetare förmodligen) svarade: ”Vilket fint foto!”.

Så Centern ser ju hur det hela gått till här. Han har tagit bilden, lagt ut på Insta, pingat in Lööf som sedan helt sonika tagit bilden till sina flöden utan att fråga eller credda och hoppades väl att han inte skulle märka det.

Men det är ju lite relativt, det här med sanningen för Centerpartiet numera. Som ni ser skriver Lööf att hon hör Greta Thunberg men det gjorde hon alltså inte fredags, för då var det enligt Hedberg alltså alldeles för hög ljudvolym. De nickade åt varandra.

Och läser man vidare på Lööfs Insta så kan man se en annan relativisering, som nu tyvärr blivit vana med.

”Varken SD eller V har inflytande över regeringens politiska inriktning”

Sanningen är att regeringen förhandlar parallellt med Vänsterpartiet. Och det enligt JÖK-en också är legitimt. De futtiga 73 punkterna som mest innehöll ordet utredning är en liten del av statens budget, resten, det som inte står ordagrannt i det det där pappret, förhandlar S och MP med V om. Det kommer givetvis bli tydligt när VÅP-en presenteras (vårändringsbudgeten).

V har hotat att ihop med oppositionen fälla regeringen annars.

Det är mot bakgrund av denna konstanta flexibla inställning till sant och falskt det är svårt att inte tro att spritinköpen i Tyskland, som därmed inte betalar svensk alkoholskatt, inte i själva verket var en fest som Centerpartiet i Kristianstad skulle ha alldeles oavsett vad de igår skrev på sin FB……

Jag tycker att det är ledsamt att se hur Centerpartiet utvecklats, att man inte längre är en del av borgerligheten har varit tydligt allt för länge men att de inte kan hålla en anständig gräns och bete sig rimligt. Till exempel sluta slira på sanningen. Det skapar inte bara helt onödiga bråk mellan C och de borgerliga partierna utan urholkar faktiskt väljarnas förtroende för politiken som helhet.

Kortsiktiga träffar på motståndarna kanske men systemförstörande som helhet.

De kan bättre. Visa det då.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!