Sök
Stäng denna sökruta.

Olle Schmidt satt också i bolag

Att Liberalernas valberedning till Europaparlamentsvalet inte hade några synpunkter på att Cecilia Wikström blev invald i två börsnoterade bolags styrelser, med motiveringen från valberedningarna att valet av Wikström just var för hennes stora kontaktnät, kan förklaras av att deras ordförande Olle Schmidt gjort likadant. Schmidt var parlamentariker 1999-2004 samt från 2006 till 2014. När han satt i parlamentet var han rådgivare till Moody's Rating Agency, för besväret fick han 7 500 euro per möte, före skatt. Det mest graverande är att Olle Schmidts fokus i EP just var finansiella frågor. Tull, ekonomi och finansreglering. Moody's visste med andra ord mycket väl vad Schmidt skulle kunna bidra med. Som EP var han med och stiftade lagar kring just hur bland...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon